25 / 04 / 2024

Bornovalılar otopark ve sosyal tesis istiyor!

Bornovalılar otopark ve sosyal tesis istiyor!

Bornova'ya genç yaşta belediye başkanı olan Olgun Atila, 1 yılda ilçenin üniversite, turizm ve sanayi kenti hedefi doğrultusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Vatandaşların ortak talebi, otopark ve sosyal tesis oldu




Bornova'ya genç yaşta belediye başkanı olan Olgun Atila, 1 yılda ilçenin üniversite, turizm ve sanayi kenti hedefi doğrultusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Yeni Asır'ın Atila'nın bir yılını değerlendirmelerini istediği vatandaşların ortak talebi, otopark ve sosyal tesis oldu. İlçede kenar semtlerde oturan vatandaşlar ise, daha çok ilgisizlikten yakındı. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda otopark sıkıntısı çeken vatandaşlar meydanın altına otopark yapılmasını istedi. Başkan Atila'yı semtlerinde daha çok görmek istediklerini belirten vatandaşlar, mahalle sorunlarına daha çok önem verilmesini istiyor. Emekli vatandaşlar, ilçenin Büyük Park ve Saraykent gibi semtlerinde belediyeye ait vakit geçirebilecekleri sosyal tesis ve kafeteryalar yapılmasını istedi. Öğrenciler ise, gençlere yönelik sosyal projeler görmek istediklerini ifade etti. Bornova'da 1 yıldır gözle görülür bir gelişme olmadığını belirten bazı vatandaşlar ise, ilçenin hak ettiği yere gelmesi için daha somut projeler üretilmesini bekliyor.


İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ


Mürüvvet Can (Emekli): Büyük Park'ın içinde belediyeye ait oturup çay kahve içebileceğimiz bir mekan açılmasını istiyoruz. Böyle bir yer yok. Olmadığı için de özel yerlerdeki ücretler bize biraz fazla geliyor. Oralara hergün oturamıyoruz. Belediyenin halk için bir kafe açmasını istiyoruz. 


Burak Altıntaş (Öğrenci): Başkandan öğrenci olarak memnun değilim. Daha çok gençlere, öğrencilere yönelik proje ve sosyal aktiviteler bekliyoruz. Çünkü Bornova gençlerin yoğunlukta olduğu üniversite kenti. Ayrıca benim gördüğüm kadarıyla ilçe merkezinde bir otopark sıkıntısı yaşanıyor.  


Mehmet Lokçu (Emekli): Saraykent- 3'te oturuyorum. Başkanı seviyoruz ama Saraykent'te belediyeye ait oturacak bir kafe ve sosyal tesis yapılmasını istiyoruz. Bunun için yer de var. Ayrıca kent meydanına bir otopark istiyoruz.  


Akın Gül (Öğrenci): Bornova'da özellikle tarihi önem taşıyan eserlere ve yapılara sahip çıkılmasını istiyorum. Peterson Köşkü ben doğduğum günden beri bu halde ilgisiz şekilde duruyor. Elbirliği ile bu sorunun çözülmesini istiyorum. Çünkü tarih bizim geleceğimiz.  


Rahime Yılmaz (Hemşire): Bornova'da etkili çalışmalar yapılmadığını düşünüyorum. 1 yıldır gözle görülür hiçbir değişiklik yok. İlçenin en önemli sorunu ayrımcılık yapılması. Bornova sadece merkezden ibaret değil kenar semtlere de eşit ilgi gösterilmesini istiyoruz. 


 Ali Köse (Emekli): Çöpler zamanında toplanmıyor. Ayrıca Bornova Merkez Pazar Yeri'nin içinde yerler çok dar. Herşey içiçe. Yer dar olduğu için esnaf yarıya düştü. Pazar yerinin genişlemesini ve esnafın çoğalmasını istiyoruz. 


Hüsnü Çelik (Emekli): Ben Bornova'da doğdum büyüdüm. Ama, bugüne kadar Bornova için çok fazla birşey yapıldığını görmedim. Bornova hak ettiği yerde değil. Kızılay Mahallesi 50 sene önce nasıl ise şimdi de aynı. Biz eğer halk olarak kendisine sahip çıkıp başa getirdiysek onun da Bornova'ya sahip çıkması gerekiyor. 


Fatma Can (Hemşire): Kendisinden memnunuz. Gelecek vaad eden genç bir başkan. Güzel projeler bekliyoruz Ergene Mahallesi'nde imar durumunu gözden geçirirse seviniriz.  


Şahin Kalbent (Emekli): Kendisinden memnun değilim. Şu ana kadar etkin bir çalışmasını göremedim. Yollar bozuk, çöpler zamanında toplanmıyor. Özellikle çevre semtlerin çok sorunları var. Onun için bu bölgelere ağırlık vermesini istiyorum. 


Şevkiye Kırcalı (Emekli): Başkanın 1 yıldır hiçbir projesini görmedim. Yaptığı tek şey kaldırımları değiştirmek. Pazar yerinin de yeniden düzenleme yapılarak daha gösterişli bir hale getirilmesini istiyoruz. Ayrıca otopark sorununa çözüm bulmasını istiyoruz. 


Fatma Azman (Bakıcı): Kendisinden çok memnunum. Başkanımız Olgun Atila'ya biraz daha zaman tanımak gerekiyor. Önümüzdeki 4 yılda daha iyi işler yapacağını düşünüyorum.  Nazan Ulusay (İşçi): Başkandan memnunum genç ve dinamik bir başkan. Bu önemli bir avantaj. Ayrıca üniversite kenti Bornova'da gençlerle ortak hareket ederek, onların fikirlerini alarak ortak çalışmalar yapacağına inanıyorum.


 Levent Ateş (Esnaf): Küçükpark ile ilgili sıkıntılarımız vardı çevre düzenlemesi yaptı. Küçükpark'ın içinden çöp bidonlarının kaldırılması çevre için çok iyi oldu. Çünkü çevreyi çok rahatsız ediyordu.  


Haydar Özdemir (Taksici): Evka-3 semtine pazar yeri istiyoruz. Ayrıca Mustafa Kemal Caddesi'nde çift taraflı park eden araçlar yüzünden sıkıntı yaşanıyor.  


Betül Çevik (Öğrenci): Bornova'da verdiğimiz oyun karşılığını tam olarak alamadığımızı düşünüyorum. Ben Çamdibi'nde oturuyorum. Parklar aynı, yollar bozuk. Yağmur yağdığı zaman araçlar ve yayalar için kötü oluyor. Özellikle parklarda çocukların kumun içinde oynamasını istemiyoruz. Basketbol sahasında potalar yıllardır ayrı duruyor.



Yeni Asır


Geri Dön