19 / 04 / 2024

Borsa günün ilk yarısında yüzde 3,7 prim yaptı! İşte borsada en çok kazandıran hisseler!

Borsa günün ilk yarısında yüzde 3,7 prim yaptı! İşte borsada en çok kazandıran hisseler!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Borsa İstanbul’da haftabaşında başlayan pozitif hava sürüyor. BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,27 oranında prim yaparak 4 bin 924 puana kadar yükseldi.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından piyasalarda siyaset ortamına ilişkin belirsizlik ortamı ortadan kalkarken, Borsa İstanbul’da başlayan alım rüzgarı bugün de devam ediyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 3,27 oranında prim yaparak 4 bin 924 puana ulaştı.

Borsa günün ilk yarısında yüzde 3,7 prim yaptı! İşte borsada en çok kazandıran hisseler!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftanın ikinci gününe de moralli başladı. BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibariyle önceki kapanışa göre 156 puanlık artış göstererek 4 bin 924 puana yükseldi. Borsada toplam işlem hacmi ise 50,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul’da en fazla prim yapan, kazandıran hisseler ise bankacılık sektör endeksinde yer alan hisseler oldu. Bankacılık endeksi yüzde 8,86 oranında değer kazanırken, holding endeksi ise yüzde 4,21 oranında yükseliş kaydetti. Uzmanlar, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde, teknik açıdan 5 bin puanın direnç, 4 bin 750 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön