18 / 04 / 2024

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Geçtiğimiz yılın başından bu yana finansal yatırımcının tek adresi olan borsada rüzgar tersine döndü. Son günlerde kayıpları giderek derinleşen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 15 gün sonra ilk kez 5 bin puanın altını gördü. Peki borsadaki bu kötü gidiş daha ne kadar devam edecek?



Yatırımcının yıldızı haline gelmiş olan borsada son iki haftadır yaşanan kayıplar derinleşti. Borsa İstanbul’de BIST 100 endeksi, bugünkü açılışta önceki kapanışa göre 19,40 puan ve yüzde 0,38 değer kaybederek 5 bin 76 puana geriledi, sonrasında ise kayıplarını artırdı. Gün içerisinde 4 bin 969 puana gerileyen, endeks böylelikle 16 Ocak tarihinden bu yana ilk kez psikolojik seviye olan 5 bin puanın altını görmüş oldu.

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Bugün yüksek 5 bin 83 puana tırmanan endeks, saat 14:10 itibarıyla  ise, yüzde 0,99 oranında düşüşle 5 bin 46 puan seviyesinde.

Bugünkü açılışta, Bankacılık Endeksi yüzde 0,25, Holding Endeksi yüzde 0,40 geriledi.

Konuyla ilgili Ekonomi gazetesinden Şenay Zeren’e İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Oğuz Dündar, borsaya olan ilginin halen devam ettiğini ancak yılbaşından bu yana yaşanan dalgalanmalar sebebiyle geçtiğimiz hafta 88 bin yatırımcının borsadan çıktığını bildirdi.

Bu çıkışın, geçtiğimiz yılın eylül ayından bu yana yaşanan ilk yatırımcı çıkışı olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayan Dündar, borsada artık siyasi ve ekonomik atmosferde belirsizliklerin hissedilmeye başlandığını söyledi. Dündar, yaklaşan seçimler öncesi genişlemeci para politikası ve sektörel anlamda açıklanan desteklerin etkisinin piyasada şu ana kadar hissedilmediğini hatırlatarak, ocak ayında sıklaşan makro ihtiyati tedbirlerin de bankacılık endeksinde baskıyı artırmış göründüğüne dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön