24 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da son durum! Güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul’da son durum! Güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugüne yüzde 0,58 artış ile birlikte 3.997,96 puandan başlamış oldu. İşte detaylar…



Borsa İstanbul, açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 22,95 puan ve yüzde 0,58 değer kazanıp 3.997,96 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,78 ve holding endeksi yüzde 0,48 artış şeklinde kayıtlara geçti. Sektör endeksleri arasında da en fazla kazandıran yüzde 3,70 ile spor, en çok kaybettiren yüzde 0,78 ile bilişim oldu.

BIST 100 endeksi, dün 4.011,08 puan ile tarihi zirvesini görmesinin sonrasında bu seviyeden gelen satışlarla düşüşe geçti ve aynı zamanda günü yüzde 0,06 azalış ile 3.975,01 puandan tamamladı.

Analistler, ABD'de son açıklanmış olan veriler ve şirket finansal sonuçlarının resesyon kaygılarını yükseltmesine karşı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin para politikasında sona yaklaşıldığı beklentilerinin pay piyasalarını desteklemeye devam ettiğini ifade etti.

Tahvil piyasasındaki hareketliliğin de yakın bir şekilde izleneceğine dikkat çeken analistler, bugünden itibaren de yoğunlaşan bilanço takvimi ile birlikte hisse bazlı oynaklığın artabileceğini açıkladı.

Analistler ise bugün ABD'de toptan eşya stokları, dış ticaret dengesi ve aynı zamanda  yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini açıklayarak teknik açıdan BIST 100 endeksinde ise 4.000 ve 4.030 seviyelerinin direnç, 3.900 puanın destek konumunda bulunduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul’da son durum! Güne yükselişle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön