28 / 03 / 2024

Dolar güne yükselişle başladı!

Dolar güne yükselişle başladı!

Dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 12,87 seviyelerinde işlem görüyor.



Binlerce yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip edilen dolar, dün yukarı yönlü seyrine devam ederek günü 12,81 liradan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününde güne yükselişle başladı ve 12,8690 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL 14,5730'dan, sterlin/TL   17,1390'dan satışa sunuluyor. 

 Dolar güne yükselişle başladı!

Dolar endeksi, şu dakikalarda önceki kapanışa kıyasla yüzde 0,3 azalarak 96,1 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi ise yüzde 0,3 artışla 1,1310'dan alıcı buluyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin aşı üreticilerinden yapılan açıklamaların belirsizliğin devam ettiğini gösterdiğini ve bunun risk algısını yükselttiğini bildirdi.

 Dolar güne yükselişle başladı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in bugün Senato'da yapacakları konuşmaların varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabileceğini belirten analistler, Powell'ın konuşmasında özellikle para politikasının geleceğine ilişkin ipuçlarının aranacağını belirtti. . Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre Türkiye 2021'in üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 7,4, çeyreklik bazda 2,7 büyüdü.

Dolar/TL güne 12,64 seviyelerinde başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön