29 / 03 / 2024

Borsa İstanbul’da yeni rekor geldi mi? Güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul’da yeni rekor geldi mi? Güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 artış ile 3.860,71 puandan başladı. İşte detaylar…



Borsa İstanbul’un açılışında BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 19,16 puan ve yüzde 0,50 şeklinde değer kazanarak 3.860,71 puana kadar çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,61 ve aynı zamanda holding endeksi yüzde 0,45 şeklinde artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında da en fazla kazandıran ise yüzde 2,23 ile bilişim, tek kaybettiren yüzde 0,03 ile madencilik oldu.

BIST 100 endeksi, dün 3.927,17 puan ile tarihi zirvesini görmesi sonrası gelen kar satışları ile birlikte düşüşe geçti ve aynı zamanda günü yüzde 0,16 değer kaybı ile de 3.841,56 puandan günü tamamladı.

Dünyaca ünlü analistler, enflasyon ve resesyon ikileminin gündemin odağında hala kalmaya devam etse de ABD'de şirketlerin üçüncü çeyrek finansal sonuçları ile ilgili olarak iyimser beklentilerin küresel düzeyde risk iştahını desteklediğini ifade etti.

Bugünün veri gündeminde de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Bej Kitap Raporu ve Avro Bölgesi'nde enflasyonun öne çıktığını bildiren analistler, yurt içinde ise ASELSAN ile başlayacak olan bilanço sezonu ile birlikte hisse ve sektör bazlı hareketliliğin artabileceğini kayıtlara geçirdi.

Yine aynı şekilde analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.800 puanın destek, 3.950 seviyesinin direnç seviyesinde bulunduğunu ifade etti.

Borsa İstanbul’da yeni rekor geldi mi? Güne yükselişle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön