28 / 03 / 2024

Borsa rekordan sonra güne yükselişle başladı!

Borsa rekordan sonra güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,41 artış ile 3.993,88 puandan başladı. İşte detaylar…



Borsa İstanbul, açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 16,36 puan ve aynı zamanda yüzde 0,41 değer kazanıp 3.993,88 puana çıktı.

Bankacılık endeksi ise yüzde 0,56 ve holding endeksi yüzde 0,38 şeklinde artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında da en fazla kazandıran yüzde 2,2 ile sigorta, en çok kaybettiren de yüzde 1,12 ile orman, kağıt, basım oldu.

BIST 100 endeksi, dün yüzde 0,87 artış göstererek 3.977,51 puan ile tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Görmüş olduğu en yüksek seviye rekorunu da 4.008,80 puana taşımış oldu.

Analistler ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikalarının sonuna gelindiği ile ilgili olarak güçlenen beklentilerin risk iştahını beslediğini ifade etti.

Bilanço döneminin bugünden itibaren de yoğunlaşacağını aktaran analistler, hisse bazlı oynaklıkların artabileceğini kayıtlara geçirdi.

Analistler, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve aynı zamanda imalat sanayi kapasite kullanım oranı, yurt dışında da Almanya'da Ifo beklenti endeksleri, ABD'de konut fiyat endeksi, tüketici güven endeksi ve Richmond Fed sanayi endeksi verilerinin takibe alınacağını ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.000 ve 4.030 seviyelerinin direnç, 3.900 puanın destek konumunda olduğunu aktardı.

Borsa rekordan sonra güne yükselişle başladı!  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön