29 / 03 / 2024

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

Çalkalanma yaşayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne % 0,25 azalış ile 3.269,45 puandan başladı. İşte detaylar…



Tüm Türkiye’nin gözü kulağı borsadan gelecek haberlerde. Borsa İstanbul’daki düşüş engellenemeyince geçtiğimiz günlerde devre kesici uygulandı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde geçtiğimiz günlerde değer kaybı % yüzde 5'i aşarken devre kesiciler çalışmaktaydı. Kurumlar ise mevcut tehditlere yönelik acil zirve düzenledi.

Borsa İstanbul A. Ş., BIST 50 endeksinde yer almış olan paylara yönelik 14-20 Eylül'de uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adımlı kuralının bugünkü seansta da devam edeceğini duyurdu.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 8, 05 puan ve % 0, 25 değer kaybederek 3. 269, 45 puana geriledi.

Bankacılık endeksi % 1, 19 ve holding endeksi % 0, 27 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran % 1, 16 ile ticaret, en çok kaybettiren% 1,  26 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı oldu.

BIST 100 endeksi, dün bankacılık sektörü hisselerindeki toparlanmanın etkisi ile de günü % 2,44 artış ile 3. 277, 50 puandan tamamladı.

Bu arada Borsa İstanbul tarafından, BIST 50 endeksinde yer almış olan paylar için 14-20 Eylül'de uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta da devam edeceği duyuruldu.

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön