25 / 04 / 2024

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD’de peş peşe yaşanan banka iflasları pay piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla dünya borsalarındaki olumlu hava terse dönerken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de günü yüzde 1,14’lük değer kaybıyla tamamladı.



ABD bankacılık sektörüne yönelik endişeler ve iflaslar pay piyasalarını da olumsuz etkiliyor. ABD ve Avrupa borsalarında satış ağırlıklı seyir gözlenirken, Borsa İstanbul BIST BIST 100 endeksi de yüzde 1,14 oranında değer kaybıyla günü 5.323,19 puandan kapattı.

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 61,37 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 78,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Gün içerisinde en fazla değer kaybı bankacılık sektör endeksinde gerçekleşirken, en çok kazandıran ise madencilik hisseleri oldu. Bankacılık endeksi yüzde 4,36 oranında değer kaybederken, madencilik endeksi yüzde 2,28 oranında prim yaptı. Holding endeksi de yüzde 1,53 oranında değer kaybetti. Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 200 seviyesinin destek, 5 bin 500 puanın direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.

Uzmanlara göre, ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından bankacılık sektörüne ilişkin endişeler, hisse senedi piyasalarını baskılıyor. Bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerin yatırımcıların odağında bulunacağını kaydeden uzmanlar, yarın yurt dışında ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin piyasaların yakın takibinde olacağını ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön