24 / 04 / 2024

Borsa’da hareketli günler! 19 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi ne oldu?

Borsa’da hareketli günler! 19 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi ne oldu?

Küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi, günü yükselişle tamamladı. Piyasalar yarın Avrupa Merkez Bankası’ndan gelecek haberleri yakından izleyecek



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sabit tutarken, Borsa İstanbul küresel piyasaların tersine pozitif bir seyir izledi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günü 38,20 puan artışla 5 bin 422 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 108,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Gün içerisinde en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 5,42 ile spor endeksi oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,92, holding endeksi yüzde 1,34 oranında prim yaptı. Günün en çok kaybettiren sektör endeksi ise yüzde 1,88 ile inşaat oldu.

TCMB FAİZİ SABİT TUTTU

Piyasaların günlerdir heyecanla beklediği faiz kararı bugün açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün yaptığı toplantının ardından politika faizini değiştirmeyerek yüzde 9’da sabit tuttu.

Borsa’da hareketli günler! 19 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi ne oldu?

Merkez Bankası’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yılın son çeyreğine ilişkin göstergeler, zayıflayan dış talebin etkisiyle büyümedeki yavaşlama eğiliminin iç talepteki görece güçlü seyirle telafi edildiğine işaret ediyor. Uygulanan bütüncül politikaların desteğiyle enflasyonun seviyesinde ve eğiliminde iyileşmeler görülmeye başlandı. Temel amacımız fiyat istikrarı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar tüm araçlar kararlılıkla kullanılmaya devam edecek.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön