26 / 04 / 2024

Borsa’da ‘kış’ havası! Borsa İstanbul’da düşüş devam etti, 24 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa’da ‘kış’ havası! Borsa İstanbul’da düşüş devam etti, 24 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu?

Haftaya düşüşle başlayan Borsa İstanbul, bugün de yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi yüzde 0,70 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 108,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.



Borsa İstanbul’da dünkü değer kaybının ardından bugün de gelen satışlar ile endekste düşüş devam etti. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 0,70 değer kaybederek günü 5.366,52 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 37,91 puan değer kaybederken, toplam işlem hacmi ise 108,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Borsa’da ‘kış’ havası! Borsa İstanbul’da düşüş devam etti, 24 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul’da günün en çok kazandıran sektör endeksi iletişim olurken, en çok kaybettiren ise finansal kiralama ve faktoring sektör endeksleri oldu. İletişim sektör endeksi yüzde 2,39 oranında prim yaparken, finansal kiralama ve faktoring sektör endeksleri yüzde 3,33 oranında geriledi. Diğer yandan; bankacılık endeksi yüzde 1,60, holding endeksi ise yüzde 1,42 oranında değer yitirdi.

POZİTİF HAVA DAĞILDI

Uzmanlar, borsadaki gerilemeyi küresel pay piyasalarındaki belirsizliklere ve endişelere bağlıyor. Piyasa çevrelerine göre, global pay piyasalarında şirket karlılıklarına ilişkin iyimserlikle dün etkili olan pozitif hava, bugün açıklanan Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile yerini karışık bir seyre terketti. Uzmanlar, imalat sanayi PMI verilerinin ABD, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere'de 50'nin altında kalarak daralmanın sürdüğüne işaret ettiğini belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön