25 / 04 / 2024

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,84 değer kaybıyla günü 5 bin 96 puandan kapattı. Yurt içi ve yurt dışı dinamikler nedeniyle piyasalarda temkinli bir bekleyişin hakim olduğu belirtiliyor.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yeni haftaya yine kötü başlangıç yaptı. Endeks, gün sonunda yüzde 1,84 değer kaybederek yatırımcılarını üzdü. İşlem hacmi ise 76,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 95,54 puan azalış kaydederken, toplam işlem hacmi 76,5 milyar lira oldu.

Gün içerisinde sektör endeksleri arasında; en çok kazandıran sektör endeksi spor sektörü olurken, en çok yatırımcılarını üzen sektör ulaştırma oldu. Spor sektör endeksi yüzde 3,16 oranında değer kazanırken, ulaştırma sektör endeksindeki kayıp ise yüzde 3,84 olarak gerçekleşti. Bankacılık sektör endeksi ise yüzde 0,19 oranında prim yaparken, holding endeksi yüzde 2,28 değer yitirdi.

TEMKİNLİ BEKLEYİŞ

Uzmanlar, global pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Avrupa merkez bankalarından gelecek para politikası kararlarının yakından takip edileceğini belirtiliyor. Merkez bankalarının para politikalarına ilişkin kararları piyasaların seyrinde etkili olacak. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı piyasalar açısından yoğun makroekonomik veri takviminin bulunduğu bu hafta, şirket finansal sonuçları da yakından izlenecek. Uzmanlar, bu nedenle piyasalarda temkinli bir bekleyişin hakim olduğunu belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön