23 / 04 / 2024

Borsayı hareketlendirecek net kar! 9 ayda yüzde 186 arttı 

Borsayı hareketlendirecek net kar! 9 ayda yüzde 186 arttı 

Kalekim, 3. çeyrekte piyasa beklentisi paralelinde kar açıkladı. Şirket için yapılan son tahminlere göre 89 milyon Türk Lirası kar beklentisi bulunurken şirket, 84 milyon Türk Lirası kar açıkladı.



Kalekim (KLKIM) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 90,3 oranında artarak 84 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Şirket'in satış gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 169 artarak 560,9 milyon Türk Lirası’na yükselirken, satış maliyetleri ise geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 187 artarak 370,2 milyon Türk Lirası oldu.

Böylece şirketin brüt satış karı 190,7 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşirken brüt kar marjı da 4,2 puan azalarak yüzde 34'e geriledi.  Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde yüzde 130 artarak 92,2 milyon Türk Lirası’na yükselirken, diğer faaliyetlerden net 0,5 milyon Türk Lirası gelir elde etti. Böylece şirketin faaliyet karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 139 artarak 99 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar’da (FAVÖK) aynı dönemde yüzde 136 oranında artarak 106,3 milyon Türk Lirası’na ulaşırken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar marjı da 2,6 puan azalarak yüzde 19'a geriledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön