19 / 04 / 2024

Borusan ABD'de kurduğu fabrika ile ilgili açıklama yaptı!

Borusan ABD'de kurduğu fabrika ile ilgili açıklama yaptı!

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Borusan ABD'de kurduğu fabrika ile ilgili açıklama yaptı.



Borusan tarafından yapılana çıklama şöyle;


ABD'de kurduğumuz yeni fabrika ile ilgili açıklama


Şirketimiz tarafından, petrol ve gaz sondaj kuyularında kullanılan OCTG boruları ile yine enerji sektöründe kullanılan hat borularının üretimine yönelik olarak, temeli Nisan 2013'te atılan ABD'nin Texas eyaleti Houston şehrindeki fabrikamızın kurulumu ve devreye alınması, toplam 150 milyon ABD doları tutarında bir yatırım ile bütçesi dahilinde kalarak planlanandan önce tamamlanmıştır. Fabrikamızın Boru Üretim Holü, Muayene Tesisi, Diş Açma Tesisi kademeli olarak devreye alınmış, son olarak Isıl İşlem Tesisi de devreye alınarak hizmete girmiştir.


Halihazırda 165'i mavi yakalı olmak üzere 232 çalışanı bulunan fabrikamız 530 dönüm arazi üzerine kuruludur. Her türlü talebe uygun ürün üretebilecek esneklikte bir yapıya sahip olan fabrikamızda boyuna kaynak ve kaynak dikiş tavı teknolojisindeki en son ve ileri teknoloji kullanılmaktadır. 


Fabrikamız her ne kadar 2014 yılının ikinci yarısında temel olarak devreye alma çalışmaları kapsamında faaliyet göstermiş olsa da, bu süre zarfındaki ticari faaliyetlerinin sonucu olarak toplam 130 milyon ABD doları seviyesinde bir ciro hacmine ulaşmıştır. 2015 yılında kapasite kullanım oranını arttırması ve tüm ticari faaliyetleri sonucunda 300 milyon ABD doları ciro hedefine ulaşılması hedeflenmektedir. Fabrikamızda, tam kapasiteye geçildiğinde ise toplam 300 kişilik istihdam seviyesine ve yaklaşık 500 milyon ABD ciro seviyesine ulaşılacaktır. 


Şirketimiz, bu önemli atılımı ile artan kaya gazı ve kaya petrolü sondajlarına yönelik OCTG boru talebini hem ABD'de hem de dünya pazarlarında karşılamayı hedeflemektedir. Son üç yılda petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerinde kullanılan boruları ABD pazarına ihraç eden büyük uluslararası firmalardan biri haline gelmiş olan Şirketimiz, gerçekleştirmiş olduğu bu stratejik yatırım neticesinde ABD'deki yerel bir üretici olma vasfına da kavuşarak ABD pazarında sektörünün ilk 5 önemli üreticisinden biri olmak vizyonu ile hareket etmektedir. 


Geri Dön