29 / 03 / 2024

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada'da, koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kapatılan konaklama tesislerinin 15 Haziran Pazartesi günü açılmasına karar verildi.



Koronavirüs nedeniyle Bozcaada'da bulunan konaklama tesisleri 19 Mart- 30 Nisan tarihleri geçici süreyle faaliyetlerini durdurdu. Koronavirüs sürecinin uzaması nedeniyle yeni bir karar ile konaklama tesislerinin kapalı kalma süresi 31 Mayıs olarak açıklandı. Ancak konaklama tesislerinin açılma tarihi bugün bir kez daha uzatıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz, siyasi parti temsilcileri, işletme sahipleri ve adada yaşayanların katılımıyla süren toplantılarda, normalleşme taslak planı üzerinde çalışmalarda bulunuyordu. Düzenlenen toplantıda Bozcaada'nın normalleşme süreci hakkında birçok konu için kesin karar verildi. Bu kapsamda 1 Haziran tarihinden bu yana restoran ve kafelerin hizmet vermeye başlayacağı adada, konaklama tesislerinin açılma tarihi 15 Haziran olarak açıklandı.

Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, "Konaklama tesislerinin açılma tarihi 15 Haziran olarak belirledik. Bu karar Kaymakamlık ya da Belediye tarafından alınmış zoraki bir karar değil. İşletme sahiplerinin de mutakabatıyla alınmış bir karar. Hıfzıssıhha Kurulu'na bağlanmış bir karar değil. Ayrıca koronavirüs nedeniyle 15 Nisan'dan bu yana haftada bir gün yapılan Geyikli-Bozcaada arasındaki feribot seferleri de 1 Haziran tarihinden itibaren Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 güne çıkarıldı. Ancak aşama aşama bu sefer sayılarını çoğaltacağız. 15 Haziran'da konaklama tesislerinin açılmasıyla birlikte feribot seferleri de hergün olacak" diye konuştu. 

Geçtiğimiz günlerde Bozcaada Belediyesi'nin, sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştığı adanın normalleşme taslak planında yer alan, günübirlikçilerin yaz sezonunda adaya alınmamasıyla ilgili kararla ilgili ise toplantılarda henüz tam bir mutabakata varılamadığı ve değerlendirmenin sürdüğü ortaya çıktı.

Bozcaada'da konut kiralamalarına yeni düzenleme! 


Geri Dön