29 / 03 / 2024

Eskişehir Bademlik Termal Tesisi 20 Haziran'da açılacak!

Eskişehir Bademlik Termal Tesisi 20 Haziran'da açılacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’in de termal turizmden kazanç elde etmesi için başlattığı termal otel projesi tamamlandı. Rixos Grubu tarafından işletilecek termal tesis, 20 Haziran'da açılacak...




Son yıllarda turizmin parlayan yıldızı haline gelen Eskişehir, turizm hareketlerine büyük katkı sağlayacak olan önemli bir projeyi daha hizmete sunuyor. Bademlik sırtlarında inşa edilen termal otel ve spa tesisleri, 20 Haziran 2014 Cuma günü düzenlenecek açılışla Eskişehir’in ve tüm Türkiye’nin hizmetine girecek. 


Eskişehirli işadamı Erol Tabanca’nın ortağı olduğu Polimeks İnşaat tarafından yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen tesisin işletmesini, dünyanın çeşitli yerlerinde lüks oteller işleten Rixos üstleniyor. Başkan Büyükerşen’in Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayacak projesi, Eskişehir’in sahip olduğu termal suyu tıpkı Afyon ve Kütahya’da olduğu gibi turizm değeri olarak önemli bir yer tutacak.



Bademlik Termal Tesisi'nde neler var?



Eskişehir Bademlik Termal Tesisi 20 Haziran da açılacak!


Bademlik mevkiinde ağaçlık bir arazi içinde doğaya zarar vermeden ve ağaç konumları dikkate alınarak hayata geçirilen proje, spa ve wellness merkezi ile bunları çevreleyen konaklama ünitelerinden oluşuyor. Tesis, Odunpazarı’nın yöresel mimarisi ve tarihi dokusunun çağdaş bir yorumu olarak tasarlandı. Arazinin jeotermal özelliğinden en üst derecede yararlanmak amacıyla 2 bin metrekare büyüklüğündeki termal tesis ve otel, teras üzerine yerleştirilmiş kubbeler yoluyla doğal olarak aydınlatılıyor. Otelde 91 standart, 49 premium, 16 junior suit, 4 executive suit, 2 balayı suiti ve 1 kral suiti olmak üzere toplam 163 oda bulunuyor. Tesiste ayrıca bin 400 metrekare konferans alanı, çok amaçlı salonlar, bin 200 metrekare balo salonu, yüzme havuzları, bar ve restoranlar, satış üniteleri, açık ve kapalı otoparklar mevcut.


Projenin uluslararası bir ödüle de layık görüldü. . Otel, Kasım 2012’de dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında gösterilen 2012 Uluslararası Otel Ödülleri (2012 International Hotel Awards) kapsamında “Highly Commended Hotel Architecture-Europe” ödülünü aldı.


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön