18 / 04 / 2024

Braas Divoroll Clima Plus 2S enerji tasarrufu sağlıyor!

Braas Divoroll Clima Plus 2S enerji tasarrufu sağlıyor!

Braas Çatı Sistemleri’nin yeni ürünü Divoroll Clima Plus 2S, enerji tasarrufu sağlıyor. Divoroll Clima Plus 2S, yeni yapılan çatıların yanı sıra, enerji verimliliği artırılmak istenen çatı yenileme işlerinde de önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.



Braas Çatı Sistemleri’nin su yalıtımı ürün gamında bulunan ve çatı katlarında özellikle yaz konforunu artırmak için sunulan Divoroll Clima Plus 2S, nefes alan, tam su sızdırmazlığı ve enerji tasarrufu sağlayan çok işlevli bir ürün. Ürünün reflektif özelliği sayesinde güneşten gelen ısı yansıtılarak çatı katı ortam sıcaklığında Türkiye iklim koşullarına göre 4,6 C dereceye varan düşüşler sağlanabiliyor. Böylece özellikle soğutma masrafları azaltılarak enerji tasarrufu elde edilebiliyor. Divoroll Clima Plus 2S, yeni yapılan çatıların yanı sıra, enerji verimliliği artırılmak istenen çatı yenileme işlerinde de önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.


Braas Çatı Sistemleri ürün gamında, bir yapının enerji performansı açısından önemli bir bölümü olan çatının, enerji verimliliğini artırmak amacı ile yüksek performanslı birçok ürün bulunuyor. Bu ürünlerden biri olan Divoroll Clima Plus 2S, kullanıcılarına bir su yalıtımından çok daha fazlasını sunuyor.


Braas Çatı Sistemleri'nin Almanya'daki teknik merkezinde Türkiye’de uygulanan tipik Braas çatı kesitleri dikkate alınarak gerçekleştirilen ve Türkiye'nin çeşitli iklim bölgelerini kapsayan deneylere göre Divoroll Clima Plus 2S’in çatıya gelen ısıyı %83’e varan oranlarda yansıtarak, çatı katına iletilen enerjiyi %21’e varan oranlarda azaltabildiği gözlemlenmiştir. Divoroll Clima Plus 2S uygulanan yapıların çatı katı yaşam alanlarında, yaz mevsiminde 4,6 C dereceye varan sıcaklık düşüşleri sağlanabiliyor. Böylece tek bir ürün ile nispeten daha karmaşık çözümlerle ulaşılabilecek düzeyde enerji verimliliği artırılabiliyor ve özellikle yazın soğutma maliyetleri düşürülebiliyor. Divoroll Clima Plus 2S, yaz aylarında çatı katlarındaki konforlu yaşam süresini uzatıyor ve daha konforlu bir ortam elde edilmesine yardımcı oluyor.


Braas’ ın son teknolojiyle ürettiği Divoroll Clima Plus 2S, oldukça pürüzsüz ve okside olmayan metal kaplı reflektif yüzeyi ile uzun ömür ve yüksek performansı bir arada sunuyor. Kendinden yapışkanlı ikili bini yeri ile tam hava geçirimsizliği sağlayarak enerji verimliliğini yükseltiyor.


Divoroll Clima Plus 2S, yeni çatılarda olduğu kadar, özellikle çatı yapısının komple değişim imkanı olmadığı çatı yenileme işlerinde de öne çıkıyor.


Geri Dön