28 / 03 / 2024

Brent petrol yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 6 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 6 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Benzin ve motorine gelen zamların ardından brent petrol fiyatı merak edilmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 83 doalra kadar gerileyen brent petrol varil fiyatı bu hafta yükselişe geçti. Peki brent petrol varil fiyatı ne kadar? Brent petrol varili kaç dolar? İşte 6 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı...



Geçtiğimiz hafta 83 dolara kadar gerileyen brent petrol yeni haftada yükselişe geçti. Brent petrolün hareketlenmesine küresel petrol arzına yönelik haberler etkili oldu.

PETROL ÜRETİMİ AZALTILACAK

Brent petrol fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler OPEC ve OPEC dışı bazı üreticlerden oluşan OPEC+ toplantısından sonra brent petrol fiyatları yükselişe geçti.

OPEC+ tarafından alınan kararla Petrol üretiminin Kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı aldıkları açıklandı.

Brent petrol yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 6 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

ABD PETROL ÜRETİMİ

ABD'nin ham petrol ithalatı, geçen hafta bir önceki haftaya göre günlük ortalama 502 bin varil azalarak, 5 milyon 947 bin varil, ihracatı ise günlük ortalama 95 bin varil azalarak 4 milyon 551 bin varil oldu.
Ülkenin günlük ham petrol üretimi de 24-30 Eylül haftasında 2 bin varil artışla 12 milyon 435 bin varil seviyesine geldi. 

EIA'nın "Eylül 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin 2022'de 11 milyon 800 bin varil, gelecek yıl ise 12 milyon 600 bin varil olması bekleniyor.

Peki brent petrol varil fiyatı ne kadar? Brent petrol varili kaç dolar? İşte 6 Ekim 2022 brent petol varil fiyatı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön