19 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi!

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi!

Brent petrolün varil fiyatı, talep endişelerinin güçlenmesiyle uluslararası piyasalarda 80 doların altına düştü.



Dün 82,68 dolardan kapanan Brent ham petrolü, saat 20:19'daki kapanışından yüzde 3,35 düşerek 79,91 dolardan işlem gördü. Bu durum, Brent tipi ham petrol fiyatlarını 7 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine çekti.

Aynı birkaç dakika içinde Batı Teksas türü (WTI) ham petrol  varil başına 74.49 dolardan alıcı buldu.

 Dünyanın dört bir yanından gelen büyük bir makroekonomik veri akışı, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya ve küresel petrol talebinde belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi!

ABD'de dün açıklanan veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre artırmaya devam edeceğine dair endişeleri artırdı. Fed'in dolar endeksi için politika tahmini dün yüzde 0,7 artarak bugün 105,3'e yükseldi.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen endeksin yükselmesi, diğer para birimlerini kullanan alıcılar için dolar cinsinden petrolü daha pahalı hale getiriyor. Bu durum alımların gerilemesine neden olurken, petrol fiyatlarındaki düşüşü destekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön