24 / 04 / 2024

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman: Lassa bayileri açarak büyüyeceğiz!

 Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman: Lassa bayileri açarak büyüyeceğiz!

İhracat yaptıkları ülkelerde kalıcı olmak için ortaklıklar düşündüklerini belirten Brisa Genel Müdürü Bayman, Avrupa’da Lassa bayileri açarak büyüyeceklerini söyledi





Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, şu ana kadar 55 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtirken ihracatı, uluslararası bir iş olarak düşündüklerini belirtti. Bayman, ihracat yaptıkları ülkelerde kalıcı olmak için iş geliştirdiklerini bildirerek,  İtalya’daki iş ortakları ile 23 yıldan beri çalıştıklarını, İtalyan iş ortakları ile Milano’da Lassa dükkanı açtıklarını ifade etti. Bayman'ın bir anısı ise şu şekilde: Bir seferinde Milano’da taksiye bindim ve Mercedes taksilerin Lassa markalı lastik kullandığını gördüm. 


Milano’nun ardından Roma’daki iş ortaklarından da böyle bir talep aldıklarını belirten Bayman, Avrupa’da Lassa bayilerinin sayısının artacağını dile getirdi.


Bayman, ABD’deki bir iş ortaklarından da 1.5-2 milyon adetlik lastik talebi geldiğini, kapasitelerinin full olduğunu bu talebin kalıcı olması durumunda kapasiteleri artırabileceklerini anlattı. Toplam satışlarını büyütme hedefleri olduğunu belirten Bayman sözlerine şu şekilde devam etti:


Türkiye lastik pazarı için yüzde 5-6 civarında bir büyüme olacağını öngörüyoruz. Biz ise bu yıl çift haneli büyümeyi hedefliyoruz. İhracatın yüzde 75’ini Avrupa ülkelerine yaptıklarını, ihracatın toplam satışları içindeki payının ise yüzde 20 olduğunu söyleyen Bayman, Avrupa’daki krizin kendilerine çok olumsuz bir yansımasının bulunmadığını belirtti.


117.5 milyon dolarlık yatırım yapacağız


Hakan Bayman, Brisa olarak 2012 yılında Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortaklığının kurulduğu 1988 yılından bu yana yapılmış en büyük yatırımı gerçekleştireceklerini anımsatarak. Bu yıl yapacakları 117.5 milyon dolarlık yatırımın, sektördeki lider pozisyonlarını daha da sağlamlaştıracağını kaydetti. Bu yapacakları yatırım ile bu yılın sonu, 2013 yılı başı itibariyle yüzde 20-25 civarında kapasite artışı olacağını belirten Bayman, bu yatırımın bu açıdan çok önemli olduğunu kaydetti. Bayman, bünyelerinde yer alan Ar-Ge merkezi ile dünyada lastik teknolojisine yönelik gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, Bridgestone’un Roma ve Tokyo’daki teknik merkezleri ile koordinasyonlu çalıştıklarını söyledi. Bayman, bu işbirliğinin rekabet güçlerini en üst seviyede tutmalarında rol oynadığını belirtti.


Star

 


Geri Dön