18 / 04 / 2024

BRN Yatakları'ndan 7 yılda 55 ülkeye ihracat!

BRN Yatakları'ndan 7 yılda 55 ülkeye ihracat!

Kayserili kadın girişimci Berna İlter' in kurduğu BRN Yatakları, 7 yaşında genç bir firma olmasına rağmen 55 ülkeye ihracat yaparak büyük bir başarıya imza attı...




Kayserili kadın girişimci Berna İlter'in kurduğu BRN Yatakları, 7 yaşında genç bir firma olmasına rağmen 55 ülkeye ihracat yaparak büyük bir başarıya imza attı.


BRN Yataklarının kurucusu Kayserili kadın girişimci Berna İlter, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlter, 7 yaşında genç bir firma olan BRN Yataklarının kısa sürede Türkiye'nin en çok büyüyen firmaları arasına girdiğini belirterek, 55 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Firmalarının tamamen ihracat odaklı olduğunu kaydeden İlter, "BRN Yatakları çalışmalarıyla kısa sürede 5 kıtaya yayıldı ve bunda bizim inovatif yöntemlerimiz, inovatif paketleme çeşitlerimiz ve her ülkenin uyku kültürüne göre o ülkenin özelliklerini çok dikkate alarak yaptığımız çalışmalar hızlı yol almamıza neden oldu. Geçen yıl itibarıyla BRN yatak Türkiye’de de showroomlaşmaya başladı. Şu an itibarıyla 10 showroomumuz var. Bu sene 10 tane daha düşünüyoruz çünkü Türk tüketici de yurt dışındaki başarılarımızı duydukça Türkiye’de de bizi görmek istediğini belirtti. Ayrıca markalaşma yolunda bu da bir adım" diye konuştu.


İhracat sevdalısı bir firma olduklarını ifade eden İlter, "Bu sene Türkiye'nin hiç ihracat yapmadığı iki ülke kalmıştı. Bunlardan biri olan Mikronezya’ya ihracat yaptık. Bu bütün devlet dairesinde de takdir topladı. Farklı ülkelere hiç ihracat yapılmayan coğrafyalara Türk ürünlerini göndermek, Türk ürünleriyle tanıştırmak benim geçmişimde de dış ticaretçi olduğum için özel ve yapmayı sevdiğim işler arasında yer alıyor. Bunun için hepimiz çalışıyoruz. İhracatla ilgili bu sene de hedef ülkelerimiz var. Avrupa'nın hemen hemen her noktasında, Orta Doğu'da, Afrika’da varız. Afrika’da ulaşamadığımız bazı ülkeler var; mesela Burkina Faso’ya başlıyoruz, Katar’da showroom yatırımlarımız oldu. Avrupa’da markamız büyümeye devam ediyor. Ayrıca özellikle hijyene ve kaliteye çok dikkat eden bir firmayız. Bebek yataklarında hedefimiz dünyada bir Türk markası olmak" şeklinde konuştu.




Beyaz Gazete


Geri Dön