26 / 04 / 2024

BSH Ev Aletleri 4 Kasım olağanüstü genel kurul sonuçlarını yayınladı!

BSH Ev Aletleri 4 Kasım olağanüstü genel kurul sonuçlarını yayınladı!

BSH Ev Aletleri tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre BSH Ev Aletleri 4 Kasım 2013 günü olağanüstü genel kurul sonuçlarını yayınladı...



4 Kasım 2013 tarihli olağanüstü genel kurul sonuçları şöyle;


- Divan Başkanı, Yönetim Kurulu'nun 07.05.2013 tarihinde, Şirket paylarının % 99,284'ünün hakim ortağa ait olması sebebiyle, şirketin borsa kotundan çıkarılması için karar aldığı; gönüllü pay alım teklifinde bulunacak hakim ortağın, pay alım teklifi fiyatının SPK'nın onaylaması şartı ile 164,17 TL olarak açıklandığı; SPK Kanunu uyarınca ayrılma hakkı fiyatının da 116,21 TL olarak hesaplandığı; borsa kotundan çıkışın önemli nitelikte işlem olması sebebi ile dileyen ortağın kanundan doğan ayrılma hakkını kullanabileceği bilgisini verdi. Divan Başkanı ayrıca gönüllü pay alım teklifi fiyatının kanundan doğan ayrılma hakkı fiyatından daha yüksek olduğu, buna rağmen ayrılma hakkını kullanmak isteyen ortakların olumsuz oy kullanmaları ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletmeleri gerektiği bilgisini verdi. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.07.2010 tarihinde 22/675 no ile yayınlanmış bulunan "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri ile Borsa Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar" çerçevesinde, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinin %99,284'nün BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH Almanya'ya ait olması sebebiyle, kottan çıkma başvurusunda bulunacak ortaklığın sermayesinin ve/veya oy haklarının doğrudan veya dolaylı olarak %95 veya daha fazlasına tek başına ya da birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte sahip olunması önkoşulunun sağlandığı görülmüş olup, Şirket Yönetim Kurulu'nun 7 Mayıs 2013 tarih ve 650 sayı ile almış olduğu karar kapsamında genel kurula sunulan Şirket hisselerinin borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin öneri oy birliği ile kabul edildi.


- Gündemin gönüllü pay alım teklifi fiyatının onaylanmasına ilişkin 4. Maddesinin görüşülmesine geçildi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri ile Borsa Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar'ın" 6/B-i maddesine çerçevesinde KPMG Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. tarafından hazırlanan rapora göre 1 TL nominal değerli BSHEV hissesinin değerinin azami 83,40 TL, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından hazırlanan rapora göre ise azami 69,05 TL olduğu ve SPK İlke ve Esasları'nın 6/B-ii maddesine göre yapılan ön çalışmada asgari pay alım teklifi fiyatının 164,17 TL olduğu hesaplanmıştır. 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri ile Borsa

Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar"ına göre, çağrıda (pay alım teklifinde) 

bulunacak ortak ya da ortaklar tarafından belirlenecek pay alım fiyatının, İlke ve 

Esaslar'ın 6/B-ii maddesine göre belirlenen fiyat ve Uzman Kuruluşlarca belirlenen fiyatlardan 

Aşağı olmayacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir.

Pay alım teklifinde bulunan BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, pay alım teklifi işleminin ilgili mevzuat çerçevesinde 164,17 TL olarak belirlenen pay alım teklifi fiyatıyla gerçekleştirilmesini ve BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması koşulu ile pay alım işleminin ilgili mevzuat çerçevesinde 164,17 TL olarak belirlenen pay alım fiyatıyla gerçekleştirilmesine karar verildiği BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH tarafından 08 Ekim 2013 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna birlikte gönderilen ÖDA ile kamuya duyurulmuştur. 

Pay alım işleminin, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması koşuluyla BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde 164,17 TL olarak belirlenen pay alım fiyatıyla gerçekleştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

- Şirket paylarının kottan çıkarılmasına ilişkin yapılacak işlemlerin Borsa İstanbul A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili kuruluşlar nezdinde yürütülmesi için BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. İcra Kurulu'na yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.




Geri Dön