26 / 04 / 2024

BTM Optigreen yeşil çatı sistemleri!

BTM Optigreen yeşil çatı sistemleri!

BTM Optigreen Yeşil Çatı Sistemleri, yapıların farklılaşma ve prestij kazanması açısından da tercih ediliyor...





Optigreen Yeşil Çatı Sistemleri ile o gelecek nesiller için daha temiz, Dtimum çözüm önerileri sunan BTM, daha sağlıklı bir yaşamın çatısını kuruyor 2012 yılından itibaren, Optigreen Yeşil Çatı Sistemleri ile optimum çözüm önerileri sunan BTM, yapılaşma ile doğadan istemeden de olsa alınanı doğaya iade ederek yaşam alanları yaratılmasında önemli bir rol üstleniyor. Aynı zamanda enerji tasarrufu ve karbon salınımını en aza indirgenmesini sağlayan BTM Optigreen Yeşil Çatı Sistemleri, yapıların farklılaşma ve prestij kazanması açısmdan da tercih ediliyor. İnşaat sektöründe yaşanan büyük rekabet içinde yeşil çatılar, özellikle konut projelerinin niteliklerinin artırılması, Avrupa-ABD normlarında Leed ve Bream sertifikalarına sahip olma kriteri ile benzer projeler arasında tercih edilme şansını yükseltiyor. 


Peyzaj ekipleri düzenliyor BTM Teknik Pazarlama Uzmanı Gül Şenel, BTM Optigreen Yeşil Çatı Sistemleri sayesinde gelecek nesiller için daha temiz, sağlıklı bir yaşam; estetik açıdan da oldukça zengin alternatifler sunduklarını belirterek şöyle konuştu: "2012 yılından itibaren geliştirdiğimiz bahçe çatı projelerimize iyi bir örnek olan Yalova'da şehrin gürültü ve stresinden uzak, doğayla iç içe, kaliteli sakin bir yaşam sunan Apec Çelik firmasının SAKURA PARK evleri oldukça ilgi çeken bir proje oldu. 


Bayimiz Levent Inşaat'm malzeme satışmı gerçekleştirmiş olduğu projede, su yalıtımı ve bahçe çatı uygulamalarında BTM olarak teknik uzman kadromuz ile uygulama başlangıcı ve kontrolü desteği sağladık. Mevcut 1200 m2 teras alan üzerinde su yalıtımı katmanları döşenerek, seyrek yeşillendirme ve sedum bitkilendirmeye yönelik BTM Optigrelen bitki, çiçek ve çim ekimi gerçekleştirilen proje, görsel şölenle sektörde ilgi çeken konutlar arasında yerini aldı" dedi. 


Sakura Park'm toplamda 35.000 m2 doğal yeşil alan kullanımına ilave, 1200 m2 yeşil teras çatı bahçesi olarak BTM Optigreen Yeşil Çatı sistemleri ile çözüm ortağı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Gül Şenel, "Önümüzdeki günlerde teras çatılar dışmda, değişik eğimlerdeki alanlara özel sistem çözümleri ile BTM Optigreen, birçok projede yer alarak bu alanda da sektörde öncülük etmeye devam BTM Optigreen ^ edecek en sistem bileşiiamSİ^T' Yeşil Çatıların Özellikleri pildi. Uz- W / Yağmur Suyu Yönetimi Tasarımı sayesinde, bazı man pey- durumlarda yüzde 90'a kadar su tutabilir, bu yüzden zaj yağmur suyunu ciddi biçimde tutarak ani su taşkınları riski ekiple- azaltmakta önemli bir rol oynar. Su Sızdırmazlık Katmanı için ilave koruma su sızdırmazlık memözel branı üzerindeki yeşil çatı, ömür beklentisini büyük oranda artırmaktaseçi- dır. Bu yapı sıcaklık değişimlerinin etkisini azaltmaya yardımcı olur, böylece termal gerilimi azaltır. Çevre kirliliğini önler, bitkilendirme, bitkiler tozu, havadaki ve sudaki kirliliği filtreler, böylece nehirlere ulaşan kimyasal ve kirletici miktarını azaltır.  Projelendirme içeriğine yardımcı olur. Şehirleşmenin ısısını hafifletir (Ada Etkisi). Şehir merkezlerinin sıcaklığının, şehri çevreleyen kırsal alanlardan daha yüksek olduğu bilinir. Bunun birkaç nedeni vardır. Bunların çoğu belirgin bir ısının, beton, asfalt ve geleneksel membranlı çatılar gibi şehir yüzeylerinin su ya da hava geçirmez doğasının sonucudur. Bu şehirleşme ısısı ada etkisi olarak bilinir. Yeşil çatılar kış aylarında izolasyon sağlar ve yaz aylarında serinlik verir, böylece binanın enerji harcamasını azaltır, karbon salınımını düşürür. 


Yeni Asır Gazetesi


Geri Dön