19 / 04 / 2024

Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün itibariyle enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre; 12 aylık ortalama da TÜFE yüzde 16.81 oldu




Kira artışı Borçlar Kanunu’nun 344’üncü maddesine göre yapılıyor. Kanuna göre; sözleşmede farklı bir hüküm belirtilmedikçe konut kiraları 12 aylık ortalama Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre artıyordu. Bu uygulama 18 Ocak tarihinde çıkan torba yasa ile değişmişti.

Posta'da yer alan habere göre, bu tarihten itibaren kira artışlarının ÜFE yerine 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) göre belirlenmesi hükme bağlandı.

İş yerleri için süre var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün itibariyle enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre; 12 aylık ortalama da TÜFE yüzde 16.81 oldu. ÜFE’ye ayarlı artış devam etseydi kira artışları yüzde 22.58 olacaktı. İşyerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına 1 Temmuz 2020 tarihinde geçilecek.

Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Bu tarihten itibarirenişyerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE baz alınacak. Fakat şu aşamada kira sözleşmesinde yazan hüküm ya da mülk sahibinin talebi dikkate alınacak.

3 soruda kira artış oranı Kasım 2019!


Geri Dön