20 / 04 / 2024

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! Evinizin altından metro geçebilir!

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! Evinizin altından metro geçebilir!

Türkiye genelinde 3 bine yakın şantiyede hummalı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırımlarını tamamladığında İstanbul'da toplam metro hattı uzunluğu 324 kilometreye çıkacak. İşte yapımı devam eden o metro hatları...



Türkiye'nin her yanında özverili çalışmalar yürüten Ulaştırma Bakanlığı, ülke genelindeki 3 bine yakın şantiyede hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların yaşam kalitesinin güçlendirilmesi amaçlanırken, dünyanın gıpta ile baktığı mühendislik projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Metro ağları örülüyor

İstanbul'un altını adeta örümcek ağı gibi örülüyor. Yapımına başlanan projeler için şantiyeler ara vermeden çalışıyor. 

324 kilometrelik metro hattı

İstanbul’da yapımı devam eden metro hattı yatırımları 91 kilometre uzunluğunda. İstanbul'da çalışan metro uzunluğu ise 233 kilometre ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırımlarını tamamladığında toplam metro hattı uzunluğu 324 kilometreye çıkacak.

YAPIMI DEVAM EDEN METRO HATLARI

1- Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı

Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı’nın devamı niteliğinde inşa edilen metro hattı Metrokent ve Kayaşehir'den geçecek. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 969 milyon 114 bin TL'ye mal olacak. 5 duraktan oluşan hattın 2022'de açılması planlanıyor. 

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

2- Bakırköy Sahili-Kirazlı Metro Hattı

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya indirecek olan metro hattının 2021 yılında açılması planlanıyor. Temeli 11 Haziran 2016'da atılan Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı 9 kilometre uzunluğa sahip. 682 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje 8 istasyondan oluşacak.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nda son durum!

3- Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı

Toplam hat uzuluğu 7.5 kilometre olan Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. İhalesi Şubat 2015'te gerçekleştirilen çalışmalarına Mart 2015'te başlanan hattın 2021 yılının sonunda açıklaması planlanıyor. Kadıköy-Kartal Metro Hattı da Pendik hattından Sabiha Gökçen'e bağlanacak. Proje tamamlandığında Tuzla İstasyonundan Tavşantepe İstasyonuna seyahat süresi 11 dakika, Kadıköy İstasyonuna ise 51 dakika olacak.

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

4- Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Türkiye’nin ilk insansız hızlı metrosu olacak ve 120 kilometre saat hız ile seyir edilebilecek İstanbul Havalimanı Metrosu'nun 2021'de açılması planıyor. 

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

5- Halkalı-Havalimanı Metro Hattı

Toplam 28 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Havalimanı Metro Hattı tek yönde günde 70 bin yolcuya hizmet vermesi düşünülüyor. İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı başlıyor. 28 kilometrelik hattın kazı çalışması için iki tünel açma makinesi Kayaşehir bölgesinden kazıya başlarken, altı makine de Arnavutköy’den tünele girecek.

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön