26 / 04 / 2024

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İstanbul'un şehir havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı İstanbul'daki metro hattına entegre edecek edilecek olan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılacağı tarih belli oldu. 



Toplam hat uzuluğu 7.5 kilometre olan Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. İhalesi Şubat 2015'te gerçekleştirilen çalışmalarına Mart 2015'te başlanan hattın 2021 yılının sonunda açıklaması planlanıyor.

Kadıköy-Kartal Metro Hattı da Pendik hattından Sabiha Gökçen'e bağlanacak. Proje tamamlandığında Tuzla İstasyonundan Tavşantepe İstasyonuna seyahat süresi 11 dakika, Kadıköy İstasyonuna ise 51 dakika olacak.

Pendik İstasyonundan binen bir yolcu 12 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşabilecek. Hat, saatte / tek yönde 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Günlük yolcu taşıma kapasitesi 2 milyon 225 bine kadar ulaşabilecek.

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu nun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı - Kaynarca Metro Hattı durakları:
-Kaynarca 
-Hastane 
-Şeyhli 
-Sanayi 
-Sabiha Gökçen Havalimanı

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Hattı'ndaki çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu nun açılış tarihi belli oldu!

"Tavşantepe-Sabiha Gökçen Hattı'nı inşallah önümüzdeki yılın sonları gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Yine 7,5 kilometrelik bir hatla havalimanı metro bağlantısını sağlamış olacağız. Bu da Kadıköy-Kartal Hattı'nın Sabiha Gökçen bağlantısı olacak.''

 


Geri Dön