26 / 04 / 2024

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…



Yatırımları artırarak devam ettirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Bugün de önemli bir yatırımımızın son aşamasına geldik. Bütün işlemlerimizi tamamına erdirdik. Biraz önce deneme sürüşlerimizi de yaptık. Gerekli incelemeleri de yaptıktan sonra inşallah önümüzdeki sayılı günleri de geride bırakarak ekim ayı içerisinde Kadıköy-Kartal metro hattına devam ettirerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar metro konforunu İstanbullulara yaşatmanın gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük 600'ün üzerindeki uçuş sefer sayısı ve 105 bin yolcuya hizmet eden dünyanın önde gelen havalimanlarından birisi haline geldi. Yaptığımız yaptırımlarla birlikte hem Sabiha Gökçen Havalimanı hem de İstanbul Havalimanı, Türkiye ve dünyaya hizmet vermeye devam edecektir.

Avrupa'daki havalimanları son zamanlarda kaos yaşarken, Türkiye'deki havalimanlarında yolcularına konfor yaşatan bütün çalışma arkadaşlarıma, işletmecilere, hava yolu şirketlerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

"Ekim ayından sonra her ay İstanbul'da önemli bir metro hattının açılışını yapacağız"

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Karaismailoğlu, "Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı, inşallah gelişen, büyüyen, dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip Türkiye'nin en önemli ayaklarından ikisi olacak. “

“Demir yollarında büyük bir atılımımız mevcut. Şu anda demir yolu ulaşımı ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik. Ülkemizin dört bir yanında şu anda inşaatı devam eden 4 bin 500 kilometre hızlı tren hattımızda hem yolcu taşıyacağız hem de lojistik bakımdan ülkemizin ihracatına ve üretimine oldukça katkı sağlayacak önemli şeyler yapıyoruz." dedi.

Peki, 12 Eylül 2022 Metro akbil ücreti ne kadar? Akbil ücretlerinde güncel tarife nedir?


Geri Dön