28 / 03 / 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesi için “2021 yılı sonuna doğru hizmete alacağız” demişti. Projenin gecikeceği iddia edildi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesi için “2021 yılı sonuna doğru hizmete alacağız” demişti.

AirportHaber'de yer alan habere göre; metro projesinin gecikeceği öğrenildi. Karaismailoğlu’nun, "İnşallah çalışmaları tamamlayıp 2021 yılı sonuna doğru hizmete almayı ve yolcu taşımayı hedefliyoruz” dediği Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesinin yıl sonuna yetişmesinin mümkün olmadığı belirtildi. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun belirlenen tarihte tamamlanamayacağı ve gecikeceği öğrenildi. İkinci piste benzer bir politikanın burada da uygulanabileceği ve bu sebeple çalışmaların gereken hızda devam edilmediği ileri sürüldü.

Kadıköy'den binen bir yolcunun direkt ulaşım sağlayacağı metro projesinde şu ana kadar kaba inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı, 15 bin metro ray hattının 5 bin metresinin döşendiği ve Elektro mekaniğin yüzde 35'inin bitirildiği ifade edildi. 

Bu şartlarda bu yılın sonunda açılmasının mümkün olmadığı belirtilirken, ne kadar süre gecikeceği ise belli değil. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda artan trafik sebebiyle ikinci pist yapılmasna karar verilmiş ve 2015'te de ihalesi yapılmıştı. Fakat aradan geçen 6 yıla rağmen ikinci pist bir türlü bitirilmemiş ve İstanbul Havalimanı'na olan ilginin azalmaması için geciktirildiği kulislerde neden olarak işaret edilmişti. Metro projesinde de benzer bir politikanın izlendiği ve ulaşımın kolaylaşması ile yolcuların Sabiha Gökçen Havalimanı'na kayabileceği ileri sürülen iddialardan oldu. İstanbul Havalimanı yolcu sayısının olumsuz olarak etkilenmemesi için projenin geciktirildiği, bu yılın sonunda yetişmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. 

Belirlenen takvimde metronun 10 ay sonra hizmete açılması hedefleniyordu.

İstanbul'da bu yıl açılacak metro hatları!

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak?


Geri Dön