19 / 04 / 2024

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açılacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet vereceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, dünyanın en önemli havalimanlarından olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na raylı sistem bağlantısı sağlayarak bu alana ulaşımda hizmeti, konforu, güvenliği artırdıklarını söyledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında incelemelerden sonra Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Merakla beklenen metro hattının açılışını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yapacaklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, salgın, savaş ve çatışmalar gibi sebeplerle dünyada, üretimlerin, yatırımların neredeyse durduğu şu dönemde, Türkiye'nin yarınlarına yaptığı çok önemli bir yatırımı daha halka sunmak için iki gün kaldığını, bu muhteşem projeyi İstanbul'a kazandırmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada raylı sistem hatlarının yaygınlaşmasının, özellikle büyük şehirlerdeki artan nüfus ve araç sayısıyla yoğunlaşan trafik sıkışıklığını azaltmanın en önemli yolu olduğuna değinerek, bunun bilinciyle, bakanlık olarak, vatandaşların hayatının kolaylaşması ve konforlu bir ulaşım için çok önemli altyapı projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.


Geri Dön