24 / 04 / 2024

'Bu kadarına da pes' dedirten emlak dolandırıcılığı

'Bu kadarına da pes' dedirten emlak dolandırıcılığı

Bu haber ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Evinizi kiraladığınız kişi bir sahtekar çıkabilir. Ya da ev sahibiniz sandığınız kişi alakasız bir dolandırıcı çıkabilir. Kendinizi garantiye almadan sözleşme imzalamayın.



İstanbul'da bir emlakçının kiraladığı 23 ayrı konutu kendi eviymiş gibi başkalarına kiraladığı ortaya çıktı. Kiraların artması  ev sahibi kiracı ilişkilerini çıkmaza sokarken dolandırıcılara da gün doğdu. Her gün yeni bir dolandırıcılık ve fırsatçılık haberinin geldiği gayrimenkul sektöründe özellikle merdiven altı ve yetkisiz emlakçıların yaptıkları 'bu kadarına da pes' dedirtiyor.

CNN Türk'te yar alan habere göre İstanbul'da bir emlakçı aynı bölgede tam 23 ayrı konut kiralayıp daha sonra bunları yüksek kira bedelleriyle üçüncü kişilere kiraya verdi. Pes dedirten dolandırıcılık olayının mağdurlarından biri olan gazeteci Hülya Kapucu yaşadıklarını anlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön