25 / 04 / 2024

Bu kış çok zor geçecek! Kapıda bekleyen tehlike!

Bu kış çok zor geçecek! Kapıda bekleyen tehlike!

Rusya'dan doğal gaz sevkiyatının düşmesi ve ambargo kararlarının etkisiyle, Avrupa'daki doğal gaz krizinin kış sezonunda daha da derinleşmesi bekleniyor.



Rusya'dan doğal gaz sevkiyatının gerilemesive ambargo kararlarının etkisiyle, 'daki doğal gaz krizinin kış sezonunda daha da tehlikeli bir hal alması bekleniyor.

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan önce Avrupa, tükettiği doğal gazın yaklaşık % 40'ını Rusya'dan satın alıyordu.

Rus gazını Avrupa'ya taşıyan ana boru hatlarında savaştan itivaren yaşanan sözde "teknik" sorunlar nedeniyle ülkeden yapılan sevkiyat önemli oranda düşüş yaşandığı görüldü.

RUSYA VANAYI NASIL KISTI? 

Bu kış çok zor geçecek! Kapıda bekleyen tehlike!

'nın Ukrayna üzerinden 'ya gönderdiği doğal gaz miktarı, mayısta yarı yarıya azalarak günlük 41 milyon metreküp seviyesine inerken, aynı dönemde Yamal-Avrupa boru hattı üzerinden sevkiyatlar da yaptırımlar gerekçe gösterilerek Gazprom tarafından durdurulmuştu.

Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli bir diğer boru hattı Kuzey Akım'da yaşanan teknik sorunlar ise Rusya ve Almanya arasındaki karşılıklı suçlamaların devam etmesiyle hala çözüme kavuşturulamadı. Gazprom, 25 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ekipmanlarda gerekli bakımların yaptırımlar nedeniyle yapılamadığına işaret ederek, Kuzey Akım üzerinden Avrupa'ya giden doğal gaz akışını kapasitenin yüzde 20'sine düşürdüğünü duyurmuştu.

6 ÜLKEYE GAZ AKIŞINI KESTİ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön