25 / 04 / 2024

Bu mesleklerden birine sahipseniz hayatınız kurtuldu! Almanya aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacak!

Bu mesleklerden birine sahipseniz hayatınız kurtuldu! Almanya aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacak!

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşları kara kara düşündürüyor. Hem iyi maaş alıp hem de yurt dışına çıkmak isteyenlerin beklediği haber Almanya’dan geldi. Aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alınacak. İşte istenen meslekler…



Yurt dışına çıkıp hem para kazanmak hem de gezmek isteyenlerin beklediği haber geldi. Almanya her yıl düzenli olarak Türkiye'den iş alımlarını sürdürüyor. Yapılan son duyurunun ardından herkes işçi alımlarını araştırmaya başladı. Almanya aylık en az 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacağını açıkladı. Alımlar için aranan meslek grupları da tek tek paylaşıldı. İşte işe alım haberinin ayrıntıları…

TÜRKİYE’DEN 400 BİN İŞÇİ ALIMI OLACAK

Almanya iş piyasasının taleplerine nüfustan dolayı yetişemiyor. Gelen taleplerin ardından kapılar açıldı. Almanya’ya yılda 400 bin yabancı işçi alınacak ve vize işlemleri de kolaylaştırılacak. Herhangi bir diploma şartı da aranmayacak.

İŞÇİ ALIMLARINDA TÜRKİYE İLK SIRADA

İşçi alımı duyurusunda diploma ya da başka bir belge de istenmiyor. Tek koşul yeterli seviyede Almanca bilmek, iki yıllık iş tecrübesine sahip olmak, uygun yaşta olmak ve Almanya'ya uyum sağlayabileceğini göstermek. Başvurular çok fazla olacağı için bir puanlama sistemi uygulanacak ve kişi kısa sürede vizesini alabilecek. İşçilerin, AB dışı ülkelerden ve özellikle Türkiye'den alınacağı belirtildi.

İŞÇİLER AYDA 40 BİN LİRA MAAŞ ALACAK

Alman hükümetinin hazırladığı yeni kanun tasarısının ocak sonunda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Belirlenen işi yapma potansiyeli olan kişiler, elinde ustalık belgesi olanlar, kalfalık belgesi olanlar bile "İş aramak için Şans Kartı" ile Almanya'ya gidebilecek.


Geri Dön