23 / 04 / 2024

Bu sarsıntı büyük depremi beklediğimiz fayda gerçekleşti!

Bu sarsıntı büyük depremi beklediğimiz fayda gerçekleşti!

İstanbulda önceki gün meydana gelen 4.7'lik deprem, kent sakinlerine korku yaşattı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından açıklamalarda bulundu...



İstanbulda Cumartesi günü gerçekleşen 4.7 şiddetindeki deprem kent sakinlerini korkuttu. Silivri açıklarında meydana gelen bu deprem, akıllara büyük İstanbul depremini getirdi. Sözcü gazetesinden alınan habere göre, İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi ve Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin, Eylül ayındaki 5.8'lik depremin yaşandığı bölgeye yakın bir noktada olduğunu ifade etti. Naci Görür, "Bu deprem büyük depremi beklediğimiz fayın üzerinde. Onun için sıkıntılı" dedi. 

Naci Görür, ayrıca aynı fay üzerinde yaşanan her depremin önemsenmesi gerektiğini ve fayın kırılma eğilimini gösterdiğini vurguladı.

Uzmanlar, İstanbul yakınında geçen faylar üzerinde 7 ve üzerinde bir deprem meydana gelmesinin büyük olasılık olduğunu söylüyor. 

Doğu Karadeniz'de risk arttı

Bu sarsıntı büyük depremi beklediğimiz fayda gerçekleşti!

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Kahketi bölgesi açıklarında, 2017'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı tespit edildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "5.1 büyüklüğündeki deprem, Karadeniz'in deprem tehlikesini 3 kar artırdı. Rize yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" şeklinde konuştu.

Marmara'da 7 ve daha büyüklükteki depremin olasılığı kaç?

Doğu Karadeniz'de deprem riski arttı!

İstanbul depremi ardından endişe verici açıklamalar!

 


Geri Dön