19 / 04 / 2024

Buca ile Bornova arasına tünel!

Buca ile Bornova arasına tünel!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak Buca’ya ve İzmir’e kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın 2,4 kilometrelik bölümünü “derin tünelle” geçecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak Buca’ya ve İzmir’e kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın 2,4 kilometrelik bölümünü “derin tünelle” geçecek.  İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin 2,4 kilometrelik kısmını tünel geçişi ile aşmayı planladığı Homeros Bulvarı-Otogar Bağlantı Yolu Projesi için hazırlanan binlik ve beş binlik imar planlarına askı süresi içinde hak sahipleri ve vatandaşlardan çeşitli itirazlar geldi.  


Planlama süreci devam eden ve yıl sonuna kadar ilk kazmanın vurularak yapımına başlanması hedeflenen Ulaşım Master Planı'ndaki en önemli yeni güzergah projelerinden olan Homeros Bulvarı-Otogar Bağlantı Yolu'nda bir süredir devam eden kamulaştırma krizi imar planlarına yapılan itirazlar ile yeni bir çıkmazı da beraberinde getirdi.


Homeros Bulvarı için kamulaştırmalarla birlikte toplam 36 milyon lira harcayan Büyükşehir Belediyesi, Otogar’a uzatılacak 7 kilometrelik ekspres yolda bugüne dek yaklaşık 60 milyon lirayı aşkın kamulaştırma yaptı. İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve toplam 6 şerit genişliğinde olacak. Yeni yol ile, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlayacak.


Yenigün


Geri Dön