26 / 04 / 2024

Buca Mobilyacılar Sitesi'ndeki çöp dağları, bölge esnafını çileden çıkardı!

Buca Mobilyacılar Sitesi'ndeki çöp dağları, bölge esnafını çileden çıkardı!

Buca Mobilyacılar Sitesi'ndeki çöp dağları, bölge esnafını çileden çıkardı. Buca'daki Mobilyacılar Sitesi'nde bulunan ve imar planında yeşil alan olarak görülen arsada çöp dağları oluştuğunu söyleyen esnaf isyan ediyor




İzmir'in Buca ilçesinde Mobilyacılar Sitesi'ndeki çöp dağları, bölge esnafını çileden çıkardı. Çöp dağlarının oluşmasında dışarıdan geceleyin kamyonlarla getirilen atıkların boşaltılmasının etkili olduğunu söyleyen bölge esnafı, ayrıca hergün çöplükte çıkan yangınların hayatlarını kabusa çevirdiğini söyledi. Yangın nedeniyle her yerin is içinde kaldığını ve nefes alamadıklarını belirten vatandaşlar, bölgenin mobilyacılar üssü yapılacağı vaadinin yerine getirilmemesine ise tepki göstererek, "Burası mobilyacılar üssü olmadı ama çöplük oldu" dediler. 


İş yapmak istemiyorlar

642 sokak içerisinde imar planında yeşil alan olarak görülen arsanın çöplüğe dönüşmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, burayı mobilyacılar üssü yapacaktı. Vaatlerin hepsi unutuldu. Burası ilgisizliğe terk edilmiş durumda. Buradaki çöp dağları yüzünden şehir dışından gelen firmalarla iş bağlantılarımız da olumsuz etkileniyor. Buraya gelen firmalar bu çöpün içinden temiz ürünün çıkmayacağını söyleyip bizimle iş yapmaktan vazgeçiyor. Belediyenin ihmali ve ilgisizliği yüzünden hem maddi hem manevi zarar görüyoruz" diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi. 


Buca'ya yakışmıyor

5 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Bu manzara Buca'ya hiç yakışmıyor. Burası adeta ilgisizliğe terkedilmiş durumda. Esnaf olarak buradaki kirlilikten çok mağduruz. Resmen burada bir çevre kirliliği yaşanıyor. Ayrıca şehir dışından gelen müşterilerimiz 'burası  İzmir  mi? Burası köy. Size güvenip nasıl mal alalım' diyorlar. Bu çöpün içinde temiz ürünün çıkmayacağını söylüyorlar. Dolayısıyla bu manzara işimizi de etkiliyor. Tabii sağlığımız daha önemli. Burada resmen yaşam savaşı veriyoruz. Yetkilileri arıyoruz ama bir türlü ilgilenmiyorlar. Buca Belediyesi'ne defalarca dilekçe verdik ama burası hala temizlenmeden bu şekilde duruyor. Hatta burada belediye kamyonlarının bile çöp döktükleri söyleniyor. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, burayı mobilya üssü yapacağını söylüyordu. Buna rağmen hiçbir hizmet yok. Bu görüntülerden biz kendimiz utanıyoruz. Biz parti ayrımı gözetmeksizin sadece hizmet istiyoruz. Bu durumdan çok şikayetçiyiz. Ülkenin hizmet üretenleri olarak utanıyoruz" diye konuştu. TOLGA TEKİN 


"Her yıl vergi ödüyoruz"

İmar planında yeşil alan olarak görülen arsanın çöplüğe dönüşeceğine otopark yapılmasının uygun olacağını belirten Mobilyacılar Sitesi'nde atölye sahibi olan Murat Arslan, "İşin daha acı boyutu ise şu; bizden her yıl çöp vergisi adı altında vergi alınıyor. Bizler bu vergileri diğer vergilerimiz gibi canı gönülden ödüyoruz. Ama sonuç itibariyle durum bu. Bize bu durumu reva görenleri kınıyorum. Bu çöpü buradan toplamak çok mu zor anlamıyoruz" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön