25 / 04 / 2024

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..



Artvin Hopa da serbest bölge kurulacak mı?


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesinde serbest bölge kurulmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Bayraktutan "Serbest Bölgeler yabancı sermaye yatırımlarını ve dış ticareti arttırmak, yerli üreticilerin dünya piyasalarındaki fiyattan girdi temin etmelerini sağlayarak rekabet güçlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulurlar." dedi.


"Bu nedenle Artvin İlinin Hopa İlçesinin bir sınır ilçesi ve limanı olması bakımından ileri derecede ekonomik imkanları bulunması ve B.D.T Ülkelerine ve Uzak Doğuya açılan bir güzergah olması bakımından Serbest Bölge kurulmasına müsait bir bölgedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a "Artvin İli Hopa İlçesine Serbest Bölge kurmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın bu yönde bir çalışmaları var mıdır?" diye sordu.





Geri Dön