25 / 04 / 2024

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımı TBMM'de!

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımı TBMM'de!

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımına ve yeniden yapımına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımına ve yeniden yapımına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayır, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayır, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından Anayasanın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bayır, ''İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremde ağır hasar aldığı için hizmete kapatılan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi sadece bazı poliklinikler ve prefabrik binada bulunan acil servis ile düşük kapasitede hizmet vermektedir. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, depremin ardından Buca halkını hastanesiz bırakmayacaklarını, 15 Ocak 2021'de sahra hastanesini hizmete açacaklarını açıklasa da gelinen noktada hastanenin yıkılıp yenisinin ne zaman yıkılacağına ilişkin belirsizlik sürmektedir. İzmir'in nüfus olarak en yoğun ilçesi olan Buca'nın hastanesiz kalması ve süreçle ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması süreci belirsizliğe sürüklemektedir.''

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi nin yıkımı TBMM de!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın soruları:
1- Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ne zaman yıkılacaktır? Yıkım ve yapımı ile ilgili herhangi bir ihale yapılmış mıdır? Yapılmışsa, ihale şartnamesini kamuoyu ile paylaşacak mısınız? 
2- Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi zeminin bataklık olduğu, bu yüzden yıkım ve yapım işlemenin yapılmadığı iddiaları doğru mudur? 
3- Hastanenin yapımına ne zaman başlanacaktır? 
4- Bu konu ile ilgili kamuoyunu ne zaman bilgilendireceksiniz? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön