25 / 04 / 2024

Edirne Keşan Devlet Hastanesi'nin yüzde 90'ı tamam!

Edirne Keşan Devlet Hastanesi'nin yüzde 90'ı tamam!

Edirne Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, 2014 yılında temeli atılan yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin yüzde 90'ının tamamlandığını ve Keşan’a yeni 3 tane ASM açılacağını belirtti.




2014 yılında dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan 200 yataklı Keşan Devlet Hastanesi’nin inşaatının bitmek üzere olduğunu söyleyen Boyalık, Kasım ayı içersinde hastanenin faaliyete geçeceğini dile getirdi.


“19 Kasım’da Keşan’ın en önemli yatırımını hizmete açacağız”


19 Kasım’da Keşan’ın Kurtuluş Bayramı’nda hastanenin açılışını gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Hüseyin Boyalık, “Devlet Hastanemizin inşaatı şu anda %90 seviyelerine ulaştı. İç malzeme alımları bitmek üzere. Çevre düzenlemesi ve otopark giriş çıkışları yapılıyor. Şu anda içerde çalışmalar sürüyor. 3 ay içersinde hastanemiz tümüyle hizmet verecek hale gelecektir. Bizler de bu güzel hizmetin, Keşan’ın tarihi bir günün de açılışının yapılması için çalışıyoruz. 19 Kasım’da inşallah hastanemizde hizmet vermeye başlarız ve açılışını yaparız.” dedi.


“Mevcut hastane çeşitli birimlerle hizmete devam edecek”


Yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte en çok merak edilen konu olan mevcut hastanenin ne olacağı yönünde de bilgilendirmelerde bulunan Boyalık, şunları söyledi: “Yeni hastanenin hizmete geçmesinin ardından ise bazı vatandaşlarımız, şu anki mevcut hastanenin ne olacağı yönünde bir takım sorular soruyor. Devletimizin her kurumu, her binası mutlaka bir şekilde değerlendirilecektir. Şu anki mevcut hastanemizde yeni hastanenin açılmasıyla birlikte hizmet vermeye devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında hizmete açtığı hastanenin B Bloğu, hizmete devam edecek. Burada birkaç poliklinik kalacak. Yine diş polikliniği şu anki mevcut hastanenin B bloğunda hizmet vermeye devam edecek. Yine a blokta çeşitli birimlerle hizmete devam edecektir. Hastane yönetimimiz bu konuyu en iyi şekilde değerlendirmektedir.”


“Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de sağlık anlamında çığır açmıştır”


Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı iken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de sağlık anlamında bir çığır açtığını dile getiren Hüseyin Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Edirne milletvekili olarak Sağlık Bakanlığı görevine gelen sayın Bakanımız, bakanlık görevi süresince Edirne’de hastanesiz hiçbir ilçe bırakmadığı gibi, sağlık yatırımları anlamında da Edirne’nin önünü açmıştır. Şu anda Partimizin Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam eden Bakanımız, halen Edirne için elinden geleni yapmaya devam etmektedir. Tabii ki İl Başkanımız İlyas Akmeşe ve Milletvekilimiz Rafet Sezen’de Keşan için son derece iyi bir çalışma gerçekleştirip, Keşan’ımızın sorun ve yatırımlarıyla yakından ilgilenmektedir. Keşan’ımız, bölgemiz için emek harcayan İl Başkanımız ve Milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz.”


“Yenimescit TOKİ’deki vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirdik”


Keşan’a sağlık anlamında yatırımların sürdüğünün de, altını çizen Boyalık, bu kapsamda 3 yeni ASM’nin açılacağını belirterek, “Gerek İl Başkanımız, Gerekse Milletvekilimi Rafet Sezen’in de girişimleriyle İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından yaptığımız istek doğrultusunda Keşan’a 3 yeni Aile Sağlığı Merkezi açılacak. Öncelikli olarak Yenimescit TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımızı düşündük. Çünkü yoğun bir istek vardı bizden. Biz de halkımızın bu isteğini yerine getirmek istedik. Kurulacak olan 3 ASM’den bir tanesini Yenimescit  TOKİ  Konutları içersindeki Sosyal Tesis alanına açılması için talepte bulunduk. Açılacak olan bu ASM ile birlikte burada ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız, tedavi olmak için farklı noktalara gitmek zorunda kalmayacak. Bu anlamda bizlere çok istek geliyordu. Biz de halkımızın bu isteğini yerine getirdik. Çok kısa sürede burada yeni ASM, hizmet vermeye başlayacaktır.” şeklinde konuştu.


“2 yeni ASM’de ihtiyaç görülen mahallelere kurulacak”


2 ASM’den bir tanesinin Aşağı Zaferiye Mahallesi’ne kurulmasını istediklerini de ifade eden Hüseyin Boyalık, “4 Nolu ASM, şu anda Aşağı Zaferiye Mahallesi’ne yetersiz kalıyor. Bu nedenle bizler de bu bölgeye bir ASM’nin daha kurulmasından yanayız. Bu anlamda İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer kurulacak olan ASM’yi de Keşan’da ihtiyaç olan bir noktaya kurduracağız. Bizler AK Parti olarak insan sağlığına son derece önem gösteriyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. İnsan sağlığı her şeyden daha önemli. Edirne’ye sağlık anlamında kazandırdıklarından dolayı eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, Milletvekilimiz Rafet Sezen’e ve İl Başkanımız İlyas Akmeşe’ye teşekkür ediyoruz.” dedi.


“Toplumun hava kirliliği konusundaki hassasiyetini belediye başkanı algılayamamış”


Son olarak, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın gazetelerde ilçe yöneticilerine yönelik yaptığı açıklamaya da cevap veren Boyalık, şunları söyledi: “Sudan şeylerle siyaset yapmayın demiş yönetimdeki arkadaşlarıma. Asıl kendisi sudan yerlere para harcamasın. Keşan’a adam gibi bir tane kömür tahlil laboratuarı kursun. Her inen kamyondan numune alsın. Keşan’da Belediye’de o kadar çok boşta insan var ki,bu boştaki insanları bu şekilde değerlendirsin. Bu saatten sonra Keşan’ın havasının tekrar kirli olmasını biz hazmedemiyoruz. Bu konu üzerinden siyasette yapmıyoruz. Toplumun şu andaki hava kirliliği konusundaki hassasiyetini maalesef ki, belediye başkanı algılayamamış. Ben bundan bunu çıkarıyorum. Keşan’a bir tane kömür tahlil laboratuarı gereklidir ve yapması gerekir. Yapmıyorsa da, art niyet ararız.”


“Düşük fiyata satılan kömürler, bizi zehirleyen kömürlerdir”


Düşük fiyatla Keşan içine kömür satıldığı yönünde bir takım şikayetlerin kendisine ulaştığını aktaran Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “300-350 liraya satılan kömür, sıradan kömürden farklı değildir. Bugün ithal kömürü bırakın, Soma kömürü olan Kısrakdere diye bahsedilen kömürün ocaktan çıkış fiyatı 450 lira. Bunun nakliyesi, torbalanması, indirmesi, bayi karı var. O nedenle iyi bir kömürü hiç kimse, 550-600 liradan aşağıya alamaz. Burada biz denetimsizlikten kaynaklanan boşluk olduğunu görüyoruz.”



Gündem Saros


Geri Dön