25 / 04 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü 64.8 milyon liraya mal olacak!

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü 64.8 milyon liraya mal olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Tınaztepe’de hayata geçirdiği Sosyal Yaşam Kampüsü, toplumun farklı kesimlerine yönelik alt yapısıyla tüm kentlerde örnek alınacak yeni bir model ortaya koyacak.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Tınaztepe’de kuracağı Sosyal Yaşam Kampüsü, toplumun farklı kesimlerine yönelik alt yapısıyla tüm kentlerde örnek alınacak yeni bir model ortaya koyacak. İçinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli-yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi, yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun bulunduğu tesis 64.8 milyon liraya mal olacak. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş yelpazede hizmet verecek önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Yapım çalışmaları hızla devam eden Buca Tınaztepe’deki “Sosyal Yaşam Kampüsü” inşaatında toplam 7 binadan ikisinin kaba inşaatı bitirildi. Çocuk Gençlik Merkezi ve kabul binasının betonarme imalatları tamamlandı, kapalı spor salonunda 3. kat imalatı başladı. Kompleksin 64.8 milyon liraya mal olacağı bildirildi.


Yarı olimpik havuz bile olacak

Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.


Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. 


Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek. 

 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön