16 / 04 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü ne zaman tamamlanacak?

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü ne zaman tamamlanacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir projesini daha zamanında bitiremedi. Büyükşehir'in Buca'da yapımına başladığı ve tabelasında 19 Mayıs 2015'te bitirileceğini yazdığı sosyal yaşam kampusünün kaba inşaatı yeni tamamlandı...




İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir projesini daha zamanında bitiremedi. Büyükşehir'in Buca'da yapımına başladığı ve tabelasında 19 Mayıs 2015'te bitirileceğini yazdığı sosyal yaşam kampusünün kaba inşaatı yeni tamamlandı. İçinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi, yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun bulunacağı tesis, yaklaşık 55 milyon liraya mal olacak. Henüz kaba inşaatı tamamlanan merkezin daha aylarca açılamayacağını belirten çevre sakinleri ve vatandaşlar, "Kaç ay daha sürer bilmiyoruz, ancak bir an önce açılmasını bekliyoruz. Kentte hiçbir proje zamanında bitirilemiyor" dedi.


Engeliler için

Buca Tınaztepe mevkiinde toplam 65 bin 302 metrekarelik alanda inşaatı devam eden sosyal yaşam kampusünde, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz yapılacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı, 350 kişilik bölümünü sağlıklı yaşlılar kullanacak.



Yeni Asır


Geri Dön