25 / 04 / 2024

Bucak kentsel dönüşümle şehirleşecek!

Bucak kentsel dönüşümle şehirleşecek!

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu; "Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Cami ve Çukur mahallelerinde bir kısım alanlarda kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettik. Yakın zamanda şehirleşmiş bir Bucak görmeyi hedefliyoruz." dedi.



Bir dizi incelemelerde bulunmak için Bucak ilçemize gelen Burdur Valisi Hasan Kürklü, "Bucak Burdur'un olmazsa olmazlarından olan bir ilçemizdir. Lokomotif bir ilçemizdir, çalışkan insanı, ekonomisi ile en gözde ilçelerimizden birisidir." şeklinde konuştu. 


Burdur Valisi Hasan Kürklü, bir dizi inceleme ve İl Genel Meclis Toplantısı için dün Bucak ilçemize geldi. Vali Hasan Kürklü incelemelerine ilk olarak Bucak Kaymakamlığından başladı.Kaymakamlık girişinde Kaymakam İsmail Bayata başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, İl Özel İdare Müdürü İbrahim Şimşek ve Bucak Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri tarafından karşılanan Vali Kürklü, herkesle tek tek selamlaştı. Daha sonra Kaymakamlığına geçen Vali Kürklü, Kaymakam İsmail Bayata'dan ilçenin sorunlarına yönelik brifing aldı.Kaymakamlık'tan sonra Vali Hasan Kürklü ve beraberindeki heyet, köy ve mahalle muhtarları ile yapılacak olan toplantı ve İl Genel Meclis Toplantısı için Bucak Kültür Merkezine geçti. Toplantıya sonradan Milletvekili Bayram Özçelik de iştirak etti. 


Toplantının açılış konuşmasın yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü; "Bucak Burdur'un olmazsa olmazlarından olan bir ilçemizdir. Lokomotif bir ilçemizdir, çalışkan insanı, ekonomisi ile en gözde ilçelerimizden birisidir. Bunun için il genel meclisi toplantısını Bucak'ta yapalım hem de köy ve merkez mahalle muhtarlarımızın sorunlarını yerinde inceleyelim dedik." dedi. 


Burdur İl Özel İdaresinin yıllara göre yatırımlarını açıklayan Vali Hasan Kürklü; "2015 yılı içerisinde yaklaşık 4 milyon 645 bin yatırım programı oldu. Burdur, diğer illere göre kıyaslama yapıldığı zaman çoğu illerden daha iyi konumda. Köylere bakıldığı zaman çoğu köyün alt yapısının tamamlandığını, asfaltsız, içme susuz köyün olmadığını görebiliyoruz. Bundan sonra köylerimizde yaşam standartlarının gelişmesi için çalışmalar yapılması şeklinde projeler yapılacak." dedi. 


Bucak Kaymakamı İsmail Bayata da; "İlçemiz 63 muhtarlıktan oluşan 64 bin 763 nüfustan oluşan bir ilçedir. İlçemizde 4 yüksek okulda 6 bin 700'e yakın üniversite öğrencisi, 11 lise 27 ilk okul, 21 orta okulda 13 binin üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. İlçemizde 5 gazete bir özel televizyon, 125 fabrikada yaklaşık 6 bin istihdam sağlanmakta 67 firmamız tarafından yıllık yaklaşık 210 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmekte, 185 hektar alandaki organize sanayi bölgemiz ilçemizde işsizliğin önlenmesi için çok büyük hizmetler sunmaktadır. Tarım alanında ise 8 bin 800 çiftçi ile birlikte 142 bin küçük ve büyükbaş hayvan ve 285 bin dekar tarım arazisi bulunmaktadır, "dedi. 


Kaymakam Bayata, 2014 yılı içerisinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 9 köye içme suyu yapılırken bu yıl içerisinde Köydeş projesinden 9 köye içme suyu projesinin yapılacağını belirtti. 

Bucak Kaymakamı İsmail Bayata "ilçemizin sanayi ile iç içe yaşaması nedeniyle özellikle köy yollarında ciddi sıkıntılar bulunduğunu köy yollarının yapılması için ek kaynak ve ek projelere ihtiyaç vardır. Ayrıca başta emniyet olmak üzere resmi kurumlarda ciddi personel açığının bulunmaktadır." dedi. 


Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise yaptığı konuşmada; "Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Cami ve Çukur mahallelerinde bir kısım alanlarda kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettik. Yakın zamanda Bucak'ın şeklinin değişmesini şehirleşmiş bir Bucak görmeyi hedefliyoruz." dedi. 


Toplantı Köy ve mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarını aktarmasıyla devam etti. 

Muhtarların ortak sorunları ise başta yol, sağlık ve altyapı sorunları olarak gözlendi. Kestel Ovası'nda tarım arazilerinin su altında kaldığı ve çiftçilerin mağdur olduğu ile ilgili şikayetler de dile getirildi. 

Muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Hasan Kürklü, Milletvekili Özçelik ve ilgili kamu kurum amirleri, notlarını alarak sorunların giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılacağını ifade ettiler. 

Daha sonra Vali Hasan Kürklü, İl Genel Meclis Toplantısına katıldı. 


Burdur Hedef Gazetesi


Geri Dön