28 / 03 / 2024

Kartal kentsel dönüşümle zenginleşecek!

Kartal kentsel dönüşümle zenginleşecek!

Kartal kentsel dönüşümle zenginleşecek. Başkan Altınok Öz, yapılan çalışmaların genel bir değerlendiımesini yaparken yeni yılda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Kartal'ın zenginliğinin ortaya çıkacağını vurguladı



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok OzKartal'da 5 yılda görülen değişimi masaya yatırdı. Başkan Oz, yapılan çalışmaların genel bir değerlendiımesini yaparken yeni yılda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Kartal'ın zenginliğinin ortaya çıkacağını vurguladı Haber Merkezi Kartal'da dönüşümün, sosyal ve kültürel zenginliği öne çıkaracağını belirten Başkan Altınok Öz, Kartal'da yapısal değişimin yanında belediye hizmetleri ile başlayan yeni "Kartal Modeli' uygulamasında, her birimin daha çağdaş ve gelişen bir Kartal düşüncesi ile çalışmalarını istedi. 

Kartal'ı seviyorum Başkan Öz. göreve geldiğinden bu yana 6 yıl geçtiğini hatırlatarak "Başkan olduğum 6 yıl boyunca hiçbir zaman halkın istemediği bir uygulamaya imza atmayacağım dedim. 22 yıl süren hekimlik hayatım boyunca Kartal için kurduğum hayalleri uygularken halkımızın isteklerinden vazgeçmeyerek çalıştım" diye konuştu. 'Kartal'ı seviyorum' sloganıyla yola çıktıklannın altını çizen Başkan Öz, "Kartal'ı seviyorum dedik ve Kartal'ı sevdiğimizi gösterecek çok güzel çalışmaları gerçekleştirdik. 

Yeni projeler üreterek önemli değişimlere imza attık. Belediyeciliği yol, asfalt, imar gibi rutin işler olarak görmeyerek sosyal belediyecilik adına çalışmalar da gerçekleştirdik. Her mahallemize hizmet taşıdık. Mahalle muhtarlarımızla her ay mutlaka düzenli toplantılar yaptık" şeklinde konuştu. 

Halk için halkla beraber "Halk için halkla beraber diyerek hizmet anlayışlarımızda her zaman bunu gözettik" ifadesini kullanan Başkan Öz, "Tanımlanan Kentsel Dönüşüm konusunda 'Deprem ve Yerinde Dönüşüm' uygulamalanmızla örnek alınan bir belediye olduk. Kartal'da sürgün değil yerinde dönüşümün yolunu açan 'Önce tapu sonra yapı' uygulamasına öncülük ettik" dedi. 

Gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm boyunca komşuyu, komşudan ayırmadıklarını vurgulayan Oz "Kartal, ycııi parklar ve meydanlara kavuştu. 'Kentler meydanlanyla yaşar' anlayışıyla Kartal'a yeni meydanlar yaptık, yeşil alanlar kazandırdık. Kadınlan daha özgür kılacak projeler hayata geçirdik. Kadın Ürünleri Pazan'nı açtık. Engelli vatandaşlanmız, 'Kartal'a Engel Yok' projemiz sayesinde artık meslek eğitimi alarak kendi geçimlerini sağlayacak becerilcr edinebilmekte. Çocuklar her zaman önceliğimiz oldu. Hizmete açtığımız Çocuk Gelişim Merkezleri ve Gündüz Bakım Evleri ile Kartallı çocuklanmız emin ellerde eğitim görüyor" açıklamalarını yaptı. 

Kültür sanat olmazsa olmaz Kentsel dönüşüm ve değişim alanında yaptıkları çalışmaların yanı sıra kültür, sanat İconulannda da önemli işler yaptıklarının altını çizen Öz. kültür, sanat faaliyetleriyle ilgili yeni hizmetlere imza atacaklarının müjdesini de verdi. 

"Sosyal belediyecilik için kültür sanat faaliyetleri olmazsa olmazdır" ifadesini kullanan Başkan Öz, "Kartallılan, hak ettiği gibi; tiyatrodan operaya, heykelden resme, edebiyattan sinemaya sanatın her dalıyla buluşturduk. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu ile Kartal artık dünya çapında sanatçıların buluşma noktası haline gelirken etkinliklerimiz, ilçemize Vtr Başkan Öz, yeni yılla birlikte ^ Kartal için yeni l projeler ürettiklerinin müjdesini verdi uluslararası alanda bilinirlik kazandırdı. Festivallerimiz yoğun ilgi gördü. Kısacası kadın, çocuk, engelli, genç. yaşlı ayırt etmeden her Kartallıya hizmet ettik" dedi. Kartal için yeni yılda yeni projeler üreteceklerini ısrarla vurgulayan Öz "Kartal ve Kartallılar için yaşama geçireceğimiz daha birçok projemiz var. Amacımız, Kartal'ı geldiği noktadan çok daha ileriye taşımak ve Kartallı yurttaşlarımıza daha güzel imkanlar sunmaktır" diye konuştu. 


Gazete İstanbul


Geri Dön