26 / 04 / 2024

Kartal, kentsel dönüşüm firmalarının üssü oldu!

Kartal, kentsel dönüşüm firmalarının üssü oldu!

İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilk 5 ilçe arasında yer alan Kartal, hız kazanan kentsel dönüşümle birçok inşaat firmasının üssü haline geldi.



İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilk 5 ilçe arasında yer alan Kartal, hız kazanan kentsel dönüşümle birçok inşaat firmasının üssü haline geldi. 


İSTANBUL Finans Merkezi'nin konumlandığı Ataşehir'deki gayrimenkul değerlerinin yükselmesi, Kartal'a olan talebi olumlu etkiledi. Özellikle metro hattıyla Kartal'dan İstanbul'un tüm bölgelerine ulaşımın kolaylaşması bölgenin değerini artıran unsurların başında geliyor. Gelişme potansiyeliyle Kartal, 20 yıl sonra Marmara havzasında önemli bir merkez olacak. 


 SON 5 yıl içerisinde 100'ün üzerinde markalı konut projesinin inşa edildiği ilçenin yatırımcılar tarafından ilgi görmesini değerlendiren Propaİnşaat CEO'su Can Özçiçek, "Kartal'da doğu batı eksenli yerleşim çok iyi çalışıyor. Kartal'ın sahil yolu, E-5 ve TEM bağlantı güzergâhları, hâlâ çok sayıda projeye ev sahipliği yapacak kadar müsait durumda. Bu müsaitlik, ilçeyi gözde bir lokasyon haline getiriyor" diyor. 

BÖLGEYE KULAK KESİN 

Öte yandan Kartal'da dönüşümü mümkün olan ve beraberinde afet riski taşıyan konutların yıkımı sürüyor.Hem ofis hem de konut stoğu açısından zengin bir bölge olan Kartal, dönüşürken değerleniyor. Var olan yapı, yeni bir çehreye kavuştuğunda, yatırım açısından daha kârlı hale gelecektir. Anadolu yakasında 'kullan - öde' sisteminin uygulanacağı Propa Vista projesine imza atan Özçiçek bu konuda, "Yatırımcı nezdinde, kira çarpanı, arsa değeri, yatırım bedeli gibi unsurlar bir değerlendirme kriteri olmalı ve yatırımcı, bölgenin vaatlerine kulak kesilmeli" değerlendirmesinde bulunuyor. 


MARKALARIN ADRESİ OLDU 

İstanbul'un gelişim aksları arasında başı çeken Kartal ilçesinde yatırımcılara en geniş yelpazede hitap eden gayrimenkul şirketleri, özellikle E-5 karayolu üzerinde gerçekleştirdikleri dönüşüm projeleri ile dikkat çekiyor. Kartal deyince akla ilk gelen firmaları DAP Yapı, DKY İnşaat, Metsan İnşaat, İş GYO, Rönesans Yapı, Ege Yapı Group, Mesa, APG İnşaatve Kiler GYO olarak sıralayabiliriz. 


YÜZDE 50 PRİM 

Havası temiz, manzarası deniz olan Anadolu yakasında gayrimenkul sektörünün en canlı ilçelerinden olan Kartal'da bu yıl itibariyle 50'ye yakın projenin inşası devam ediyor. Bunun yarısı ise Kartal ilçesinde konumlanmakta.6 yıldır gündemde olan ve projelendirme alanlarıyla öne çıkan Kartal'ın kentsel dönüşümünde yaklaşık 5 milyon m2'lik inşaat yatırımı mevcut. Bunların bir kısmı ticari alanlar bir kısmı da yerleşim alanları olarak projelendirildi. Kadıköy'den uzanan metronun etkisiyle değerlenen bölgede konut fiyatları kadar kiralar da son 3 yılda uçuşa geçti. 

YÜZDE 100 KAZANAN OLDU 

Aynı trend bölgedeki son arsalar için de söz konusu. Bazı mahallelerde değer artışları yüzde 100'ü aştı. Değerleme uzmanları önümüzdeki 2 yıllık dönemde fiyatların özellikle ofis ve işyeri projelerinde 12 bin lirayı zorlayacağını dile getiriyor. 2008'de bölgede 2+1 eski bir evde kira 350-400 lira seviyesindeyken şu anda kiralar eski binalarda 900 liradan başlıyor. Bölgede inşa edilen konut projelerinde 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 tipi konutlar üreten şirketler yatırımcılarına hizmet kadar kâr odaklı fırsatı da vermiş oldu. Örneğin Ege Yapı Grup imzalı Pega Kartal projesinin ilk yatırımcıları yüzde 50'ye varan oranda kazançlı çıktı.


KARTAL bölgesinde ürettiği butik konut projeleri ile öne çıkan STCA Gayrimenkul'ünYönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, böl genin tercih edilmesinin başlıca sebeplerini şöyle sıraladı; 


KARTAL, sadece İstanbul Anadolu yakasının değil, İstanbul'un da geleceği en parlak ilçesi. Kartal'ın Sabiha Gökçen havaalanı, metro, deniz otobüsü gibi tüm ulaşım araçlarına; İzmit Köprüsü, Bağdat Caddesi, E-5, gibi önemli hatlara yakın oluşu, muhteşem Adalar manzarası, geniş ve sessiz sokaklarıyla, Kartal'ı sadece bugünün değil, geleceğin de en parlak ilçelerinden biri konumuna getiriyor. 


HEMEN denizin kenarında olması, üniversitelere, iş merkezlerine yakınlı ğı, tarihi ve doğal dokusuyla, ne kadar şehrin içerisindeyseniz bir o kadar da şehrin dışındasınız. İşten evinize geçtiğiniz zaman iş sorunlarınızdan bir anda ayrılabiliyorsunuz. Çünkü Kartal'da şehrin o sıkıcılığı, stresi yok. Tam bir sayfiye yeri desek yanlış olmaz. 

Daha da kazandıracak 


 KARTAL'IN Anadolu Yakası'nın en hızlı gelişen bölgelerinin başında yer aldığını söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan "Yeni konut projelerinin yapılması, komşu bölgelerdeki inşaat satış metrekare fiyatlarının yüksekliği bu bölgeye talebi artırıyor" dedi. "Bölgede hem konut hem ofis stoğu var" diyen Baygan, "Ulaşım kolaylığıyla iş hayatının da hareketlendiği noktalardan biri ve birçok plaza inşası söz konusu. Buraya yatırım, kira çarpanı ve değer artışı gibi konular baz alınarak yapılmalı. Diğer ilçelerle kıyaslandığında değerinin daha da artması ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı. 


30 yıldır yapı malzemedeki deneyimini inşaat sektörüne taşıyan Aslandağ Grup, yeni projesi KartallifeAtalar'da her hafta bir katı çıkarak bir rekora imza atıyor. 24 katlı projede mahalle hayatı ile site hayatını bütünleştirmeyi hedefleyen grup bölgedeki ada bazlı kentsel dönüşüm projelerine talip olduğunu açıkladı.


Güneş


Geri Dön