16 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Tekkeköy kentsel dönüşümle gelişmiş bir şehre dönüşecek!

Yusuf Ziya Yılmaz: Tekkeköy kentsel dönüşümle gelişmiş bir şehre dönüşecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerin dokuzuncusunu Tekkeköy ' e gerçekleştirdi. Tekkeköy kentsel dönüşümle modern gelişmiş bir şehre dönüşecek...




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerin dokuzuncusunu Tekkeköy'e gerçekleştirdi. 


AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından organize edilen Tekkeköy ilçe teşkilatının ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte partililer katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, ziyaretlerde ve yemekli toplantıda yaptığı konuşmada yeni süreçte hizmetlerin daha hızlı ve etkin yapılacağının altını çizdi. Fuar ve Kongre Merkezi, Gıda OSB ve stadyumun yanısıra lojistik köy ve metrobüs projelerinin faaliyete girmesiyle Tekkeköy'deki değişim ve gelişim sürecinin daha da hızlanacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, şehrin stratejik öneme sahip ilçesi Tekkeköy'deki yatırımların yakın zamanda daha çok hissedileceğini kaydetti. 


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy'deki yatırımlardan övgüyle söz ederek, ilçeye AK Parti belediyecilik anlayışının kazandırılmasının şart olduğunu belirtti. 2019'a giden süreçte Tekkeköy'ün içinde bulunduğu durumun ilçe halkına yakışmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Tekkeköy artık-köy görüntüsünden çıkıp yeni kentsel dönüşüm alanlarıyla, sanayisiyle, yatırımlarla artık modern şehir görünümüne . kavuşmalı. Bizim bununla ilgili çok çabalarımız oldu, olacak. Tekkeköy'ün bugün çok daha önce gelişmiş hale gelmesi gerekiyordu. Bundan sonra ilçeye farklı belediyecilik anlayışımızı kazandırmalıyız. Hizmetlerimizi de işbirliği yaparak ilçelerimize getirtmeliyiz. Biz hazırız. Siz de hazırsanız, kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza 2019'a uzanan süreçte Tekkeköy'e yapmak istediklerimizi anlatmalısınız. Tekkeköy'ü modern ve gelişmiş bir şehre dönüştürebiliriz." dedi. 


METROBÜS, TEKKEKÖY'ÜN UFKUNU AÇACAK 


Samsun'u dogu-batı istikametinde biraz açmaya, uzatmaya, şekillendirmeye çalıştıklarını hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun temel göstergelerinden birisi de ulaşım aksamalarını iyileştirmekten geçiyor. Tekkeköy'e kadar raylı sistem değil ama raylı sistemin bir alt versiyonu olan metrobüs ya da troleybüs gibi bir sistemi inşa etmek için başlattığımız çalışmalar hızla sürüyor. Tekkeköy'de yapılmakta olan 35 bin kişilik stadyum işi, 2014 sonunda bitiyor. Biz de Samsun'un doğusuna doğru bir toplu taşıma sistemi, bir tercihli yol şeklinde hizmete almaya planladığımız yolu bitirmeyi hedefliyoruz."


Zaman Gazetesi 


Geri Dön