28 / 03 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi...



Serra Otel'deki sabah kahvaltısına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ak Parti İl Başkanı Fuat Köktaş,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Serra Otel Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Türkdönmez, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları, daire başkanları, bürokratlar ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.


Kahvaltının ev sahipliğini yapan Serra Otel Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun İslam Vakfı Genel Kurul Üyesi Reşit Türkdönmez, otelin artık Samsun'un malı olduğunu söyledi. İş adamı Türkdönmez, Kentin konaklama tesisi ihtiyacının karşılanmasına katkı verecek 120 yataklı otelin hayırlı olmasını temenni etti.


Kahvaltıda davetlilere hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkdönmez ailesinin Samsun'a çok güzel bir otel kazandırdığını belirterek, "Samsun'a kazandırdıkları bu güzel mekanda, bu güzel turizm tesisinde bir kahvaltı sofrasında buluştuk. Bizim bu sabah ki buradaki kahvaltımız 15-20 günde bir dönerli olarak yaptığımız kahvaltının tekrarı ama bu tekrarı Samsunumuza yeni kazandırılmış olan Serra Otelde yaparsak hem Serra Oteli arkadaşlarımıza tanıtmış oluruz hem de bizim olan kahvaltılarımızın tekrarı gereğini yerine getirmiş oluruz dedik. Ben otelleri özellikle kongre turizminin gelişmesi açısından son derece önemsiyorum." dedi.


Serra Otel'in kente kazandırılmasından dolayı çocuklar gibi sevindiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Çok şükür Serra Otel de tamamlanarak hizmete girecek. Uzunca süre Samsun'un konaklama tesisine ihtiyacı vardı. Şehrimizin ihtiyaç listesinde ikinci sırada turizmi, kongre turizmini, daha doğrusu iş hayatını bu şehirde geliştirmemiz için burada muhakkak konaklama alt yapımızın şehre yakışır vaziyette olması lazım geliyordu. Otel ihtiyacımız uzunca bir süre Büyük Otel sayesinde karşılandı ama Büyük Otel'in de idare ile olan ihtilafları hukuki problemleri ve uzunca süre devam eden ihtilafları nedeniyle bu ihtiyacı karşılayamaz hale geldi ve hizmet kalitesi düştü. Türkdönmez ailesine teşekkür ediyorum. Bu bir başarı öyküsüdür. Ama asıl başarı öyküsü bundan sonra olacak. Asıl başarı bundan sonra verilen hizmetin kalitesi ile sağlanacak. Otelin aşçısından garsonuna, işçisinden resepsiyondaki görevlisine çalışan herkes bu otelin misyoneri olması lazım. Yani 'Ben bu oteli en iyi nasıl temsil ederim' diyen bir çaba içerisinde olması lazım." uyarısında bulundu.


SANAYİ SİTELERİNİN ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ


Tekkeköy ilçesindeki Örnek, İlkadım ve 19 Mayıs sanayi sitelerinin alt yapı sorunlarını çözeceklerini ifade eden Başkan Yılmaz; "Size şehrin sorunlarını alt alta yazın dendiğinde şehirde sanayicimiz, organize sanayideki arsa ve alan temini konuları kolay olsa iyi olur, biz organizede yatırım yapmak istiyoruz, tesis kurmak istiyoruz, yeteri kadar alan bulamıyoruz derlerdi. Bunları çözmeye yönelik çabalarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bir açılım içerisinde olacağız. En son yağan kar ve fırtınadan sonra küçük sanayi sitelerinden İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs sanayilerinde yolların çok bozulduğu, alt yapının yetersiz hale geldiği söylendi. Biz de çalışmalarımızı gücümüzü hep o tarafa kaydırdık. Buralarda asfalt yol yapmayacağız. Mevcut beton yolların üzerine tekrar beton dökmeye karar verdik. Ama bunu yapmadan önce bütün bu sanayi sitelerinin yağmur suyu taşıyan, alt yapıyı da SASKİ'ye talimat verdik. Beton yol yapma inşaatına başlamadan bir kaç ay önce bunu bitirme talimatı verdik. Alt yapı maliyeti 3 milyon TL civarında olacak. Yapacağımız beton yol da en az o kadar tutacak. Yani 6 milyon TL tutarında bir parayı sanayi sitelerimize harcayacağız. Bütün olumsuzluklar en geç 2 sene içerisinde giderilecek." açıklamasında bulundu.


TERCİHLİ YOLU RAYLI SİSTEME DÖNÜŞTÜRECEĞİZ


Tekkeköy Kavşağı ile Gar kavşağı arasındaki güzergahta süren tercihli yol çalışmasını raylı sisteme dönüştüreceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Tercihli yol inşaatı diye başlattığımız ama büyük ihtimalle raylı sisteme çevireceğimiz güzergahta yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmayı İlkadım ve Örnek sanayi sitelerinin içerisindeki alt yapıyı da dönüştürmek ve yenilemek için yapıyoruz. Ulaşımı dünyanın en gelişmiş sistemlerinden biri olan raylı sistem ile Tekkeköy kavşağına kadar götürüyoruz. Bu buralardaki sanayi sitelerinin ulaşımına katkı sağlayacak ve Atakum'da olduğu gibi buraların da cazibesini arttıracak diye düşünüyoruz. 1,5 sene içerisinde muhtemelen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar bu yeni raylı sistem hattını bitireceğiz.  Bu raylı sistem, Tekkeköy'ü geliştirecek. Organize sanayisinden, lojistik alandan ve muhtemelen o civardaki imalat sanayinden kopmak isteyen küçük sanayicilerimizin, o tarafa yönelik ilgilerinin arttırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Başkan Yılmaz Kahvaltı sonrasında Vali İbrahim Şahin ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile birlikte oteli gezerek incelemelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön