23 / 04 / 2024

Mehmet Erdem: Yatırımların devam etmesi için istihdam önemli!

Mehmet Erdem: Yatırımların devam etmesi için istihdam önemli!

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, 1 Kasım seçimlerinin ekonomi açısından önemli olduğunu, istikrarın bozulması halinde ülkede yatırımların duracağını söyledi.



AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, 1 Kasım seçimlerinin ekonomi açısından önemli olduğunu, istikrarın bozulması halinde ülkede yatırımların duracağını söyledi.Seçim çalışmaları kapsamında Efeler ilçesinde ziyaretlerde bulunan Erdem, önce taşeron işçilerle bir araya geldi, ardından da Zeybek Mahallesi Toki evlerinde yapılan aşure hayrına katıldı. 


1 Kasım hayati önemde 

Seçime az bir zaman kaldığını ve 1 Kasım ın Türkiye ekonomisi için hayati bir önem taşıdığını dile getiren Erdem, "AK Parti döneminde istikrar ve güven ortamı oluştu. İstikrar bozulursa güven ortamı da ortadan kalkar. Özel sektör güven ortamı nedeniyle büyük yatırımlar yaptı. Bu yatırımların devam etmesi istihdam ve büyüme açısından önemli. 


Eğer istikrar bozulursa yatırımların durması söz konusu olabilir. Bunun sonucu işsizlik hızla artar. Ekonomik istikrar bozulursa faizler ve döviz de artmaya başlar. Bunun sonucu kredi imkanları daralır. Dış ve iç kredi imkanlarıyla büyük yatırımlar yapan özel sektör tedirgin. 1 Kasım ekonomik kırılganlık açısından önemli. Ekonominin sağlam devam etmesi için siyasi istikrarın devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle sloganımız istikrar sürsün Türkiye büyüsün' olmalı" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön