29 / 03 / 2024

Bücürük Tekstil iflas bayrağını çekti!

Bücürük Tekstil iflas bayrağını çekti!

Yaklaşık 19 yıl önce kurulan ve 150 kadar mağazada ürünleri satılan Bücürük, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu ancak firmanın toparlanamayacağına karar verildi. Ve iflasına karar verilen şirket tasfiye sürecine alındı...




Geçen yıl mart ayında iflas bayrağını çeken çocuk giyim markası Wenice Kids’in ardından, bir çocuk markası daha iflas etti.


Yaklaşık 19 yıl önce kurulan ve 150 kadar mağazada ürünleri satılan Bücürük, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu ancak firmanın toparlanamayacağına karar verildi. Ve iflasına karar verilen şirket tasfiye sürecine alındı. 


YABANCI ORTAK DA KURTARAMADI


Bücürük Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş’nin temeli İstanbul Yeşildirek’te küçük bir dükkânda atılmıştı. Özellikle 2000’li yıllarda ciddi bir büyüme yakalayan şirketin hızlı büyümesi bir başarı hikayesi olarak anılıyordu. Şirketin yüzde 48 hissesi İrlandalı bir fon tarafından satın alındı. Ancak yabancı fonla yapılan ortaklık da firmayı sona götürmekten kurtaramadı. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında mahkemeden iflas erteleme talebinde bulunan firma, mahkemenin vereceği erteleme kararıyla faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyordu.


270 KİŞİ ÇALIŞIYORDU


Mahkemeye sunulan dilekçede, şirketin 24 milyon lira kadar borcu olduğu kaydedildi. Sunulan iyileştirme raporlarına rağmen şirketin yeniden ayağa kaldırılamayacağına karar veren mahkeme, bu kararla birlikte şirket tasfiye sürecine alınmış oldu. Şirketin tasfiye işlemlerini Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü yürütecek. Alacaklılar, hazırlanan alacak listesine kaydolarak şirketin satılan varlıklarından paylarını almaya çalışacak. 2012 yılı sonu cirosu 45 milyon lira olarak açıklanan şirkette yılda 3 milyondan fazla ürün üretiliyor ve 270 kişi çalışıyordu.  



Akşam


Geri Dön