25 / 04 / 2024

Buğday alım fiyatını TMO'dan önce duyurdu! Piyasanın beklediği rakam belli oldu

Buğday alım fiyatını TMO'dan önce duyurdu! Piyasanın beklediği rakam belli oldu

Toprak Mahsülleri Ofisi Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçinin hasada başladığı buğday alım fiyatlarını ne zaman açıklayacak merak edilirken piyasanın beklediği rakam duyuruldu. Buğday taban fiyatı çiftçi nezdinde en az 8 lira ile 8,50 lirasında olması yönündeydi.



Rusya savaş nedeniyle Ukrayna limanlarını abluka altına aldı.

Putin yaptığı hareketle küresel gıda güvenliğine büyük darbe vurdu. Ukrayna limanlarında uluslararası pazara satılmayı bekleyen toplam 22 milyon tahıl ablukanın kaldırılmasını bekliyor.

Ukrayna'nın dünyaya başta buğday, arpa ve ayçiçek yağı satamaması Türkiye'de de etkisini hissettirdi.

Türkiye, Ağustos ayına kadar yurt dışından 480 bin ton buğday ithal edecek. TMO, geçtiğimiz Nisan ayında 2 kalemde ithalat için ihale açtı.

Öte yandan dünyanın önemli buğday üreticilerinden Hindistan da iç talebe yetmeyeceği gerekçesiyle buğday ihracatına yasak getirdi.

Yaşanan gelişmeler Türkiye'nin kendi içinde hasat edeceği buğdayı daha değerli hale getirdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bu sene 19,5 milyon ton buğday hasadı yapılacağını buğday açısından sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

Tüm bunlara rağmen TMO halen buğday alım taban fiyatını açıklamadı. 

Çiftçiler maliyetleri hesap ederek bu sene fiyatın 8 ile 8,50 arasında açıklanmasını bekliyor.

Öte yandan buğday piyasasında kıstas kabul edilecek buğday alımı taban fiyatını bakın hangi kurum açıkladı?

İşte detaylar...

Buğday alım fiyatını TMO dan önce duyurdu! Piyasanın beklediği rakam belli oldu

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön