26 / 04 / 2024

Buğday fiyatları yüzde 5'ten fazla arttı! Buğday fiyatları kaç lira? 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

Buğday fiyatları yüzde 5'ten fazla arttı! Buğday fiyatları kaç lira? 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rusya'nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını açıklamasından sonra Chicago Ticaret Borsası vadeli işlemlerinde buğday kontratlarının fiyatı yüzde 5'ten fazla arttı ve 8,7 dolara yükseldi. İşte borsa borsa buğday 31 Ekim 2022 fiyat listesi...



Şanlıurfa'da yaklaşık 1 milyon 663 bin dekar arazide tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, 658 bin dekar büyüklükteki alanda hububat tohumları toprakla buluşturuluyor.

Dünyanın sayılı işletmeleri arasında gösterilen ve alanında Türkiye'nin en büyüğü olan işletmede, hayvancılık faaliyetlerine ek olarak; buğday, arpa, mısır, mercimek, pamuk, Antep fıstığı, ayçiçeği, fiğ ve yulaf gibi birçok ürünün de yetiştirilmesi yapılıyor.

Buğday fiyatları yüzde 5 ten fazla arttı! Buğday fiyatları kaç lira? 31 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Yılın 12 ayı tarımsal faaliyetlerin devam ettiği işletmede, yaklaşık 658 bin dekarlık alanda özenle üretilen hububat tohumlarının son teknoloji makinelerle ekimi yapılıyor. 

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Gökçayır Müdür Yardımcısı Mustafa Önem, konuyla ilgili açıklamasında, 1 milyon 633 bin dekar arazi varlığıyla ülkenin en büyük tarım işletmesi olduklarını hatırlatarak, bu sezonki ekim faaliyetine başladıklarına dikkat çekti. 

Sertifikalı tohumların sertifikasız olan tohumlara göre yüzde 25 verim artışı sağladığının altını çizen Önem, "Mahsullerden elde edilen sertifikalı tohumlar TiGEM bayileri, Pankobirlik, Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım il ve ilçe Müdürlükleri vasıtasıyla ülke çiftçisine ulaştırılmaktadır. İşletmemizde yılın 12 ayı tarımsal faaliyetler devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

Peki buğday fiyatlarında son durum ne oldu? Buğday fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Arpa, buğday fiyatları yükseldi mi? İşte borsa borsa buğday 31 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön