20 / 04 / 2024

Bülent Arınç, Bursa'da temel atma töreninde!

Bülent Arınç, Bursa'da temel atma töreninde!

Bursa Büyükşehir Belediyesinin tüm birimlerini bir çatıda toplayacak yeni belediye binasının temel atma törenine katılan Arınç, Bursa için önemli bir hizmetin gerçekleştiğini belirtti



Bursada nüfusun yoğunluğunun kent merkezinde bulunduğuna dikkati çeken Bülent Arınç, şunları kaydetti: "3 milyon nüfusun 2 milyonu kent merkezinde yaşıyor. Bursa çok hareketli bir kent, turizm, termal ve sanayi gibi sektörlerdeki canlılık sokaklara taşıyor. Burada da bütün hizmetler ağırlıkla büyükşehir belediyelerine düşüyor. Büyükşehir belediyeleri insanın doğumundan ölümüne kadar ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri getirmeye gayret ediyor."

AK Parti hükümetinin göreve başladığı 2002 yılının sonundan itibaren, önce Kamu Yönetimi Temel Kanununu çıkarmak istediklerini ifade eden Arınç, şöyle devam etti: "Bu kanun, merkezi yönetim ile yerel yönetim arasındaki ilişkileri de çok iyi koruyacaktı. O zamanın Cumhurbaşkanı Sezer, bu kanunu veto etti ve tekrar parlamentoda çıkarılamadı. Bunun üzerine Belediyeler Kanunu, Belediye Gelirleri Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Büyükşehir Belediyeleri Kanununu çıkardık. Şu anda yasal yapılanmada bir eksiğimiz kalmadı. Şu anda 16 büyükşehir belediyemiz var. Bu sayının önümüzdeki seçimlere kadar biraz daha artacağını biliyorsunuz. Sanıyorum 10 civarında daha büyükşehir belediyesi kurulacak. Bizler AK Parti hükümeti olarak yerelleşmeye önem veriyoruz. Yerel meclislerin, belediye meclislerinin, il genel meclislerinin çok daha süratli karar alabilen, imkanlarını çok daha rantabl kullanabilen meclisler olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Anketlerde Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının halk tarafından takdir edildiğinin görüldüğüne değinen Arınç, "Bugüne kadarki uygulamalarda büyükşehir belediyelerinin verimli olduğu, hizmet ürettiği ve başarılı olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla başka merkezleri de aynı şekilde büyükşehir belediyesi kapsamında görmek istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yeni belediye binasının 1,5 yıl içinde tamamlanacağını ifade ederek, "1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa tarafından yapılan tarihi binadan sonra ilk kez Bursada tüm hizmet birimlerinin bir arada olacağı belediye binasının temelini, Bursanın kalbinde, eski sebze halinin olduğu bölgede atıyoruz. Burada çok anımız var" diye konuştu. Törene Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta da katıldı.
Konuşmaların ardından belediye hizmet binasının temeli Bülent Arınç ve beraberindekiler tarafından atıldı.

AA


Geri Dön